(VIDEO)Izetbegović povodom Dana državnosti BiH: Ovu zemlju vučemo u pravom smjeru, uskoro će dominirati probosanske stranke u parlamentu

Povodom Dana državnosti BiH, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, zajedno s visokim izaslanstvima svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, položio cvijeće na spomen obilježje Vječna vatra u Sarajevu.kao i na šehidsko mezarje „Kovači“, te odao počast braniteljima Bosne i Hercegovine i prvom predsjedniku Predsjedništva Republike BiH Aliji Izetbegoviću.

Ovom prilikom je kazao da je Bosna i Hercegovina trenutno u krizi, što, međutim, ukazuje na njeno jačanje, jer je kriza uzrokovana odbranom antibosanskih snaga, piše N1.

Čestitajući svim građanima Bosne i Hercegovine Dan državnosti, Izetbegović je također naglasio da Bosna i Hercegovina raste.

“U ovom trenutku imamo u parlamentu, Zastupničkom domu, 58 posto parlamentaraca koji su upravo u probosanskim strankama. Pametnom politikom to će lako ići i na dvije trećine i na 70 posto, plus svi koji žele mir, žele sigurnost za svoju djecu. Imat ćemo kritičnu masu da ovu državu lako povučemo u pravom smjeru”, rekao je Izetbegović.

Borak.info