VULIĆ: Savez europskih parlamentaraca s bošnjačkom elitom s ciljem stvaranja islamske BiH

Zastupnica SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je europskim parlamentarcima Andreju Kovatčevu (Evropska narodna stranka), Klemenu Grošelju (slovenski liberali) i Tineki Strik (Zeleni) da je njihova lažna briga za BiH samo njihov savez s bošnjačkom elita, te da su lažni pastiri i lažni diplomati.

-Kako sebi dajete za pravo da “odsijecate” srpske glave, konkretno Milorada Dodika, želim vas obavijestiti da u BiH žive Srbi koji poštuju i podržavaju tog Srbina. A znate li zašto? Jer ima hrabrosti suprotstaviti se takvima kao što ste vi – suučesnicima bošnjačkih predstavnika koji žele unitarnu, islamsku BiH u kojoj nema ni Srba ni Hrvata, naglasio je Vulić u pismu upućenom spomenutim europskim parlamentarcima.
Vulić ih je podsjetio da su mnogi srpski sinovi dali svoje živote za Republiku Srpsku i da Srbi iz Republike Srpske više nikada ni s kim ne žele zaratiti.

Ne zveckamo oružjem, nemamo oružje. Imamo samo ljubav prema Republici Srpskoj i branit ćemo je do posljednjeg atoma snage. A da vam je stalo do BiH, ponekad biste se pobunili protiv ponašanja Bisere Turković koja neprestano krši Ustav i preuzima ovlasti Predsjedništva BiH. Ali ne, samo vam je Milorad Dodik problem, što je dokaz da ste licemjeri. Laž je i da oni žele BiH u EU, istaknuo je Vulić u pismu.

Podsjetila je da je moćna Turska 1999. godine dobila status kandidata za članstvo, a da još nije dobila status članice EU.

-Za sve vas BiH je eksperiment i poligon za političko nadmudrivanje. Imaj barem karakter i pusti nas da živimo. Lažna briga i pozivanje na linč Milorada Dodika jasno pokazuju sav vaš bijes i mržnju prema Srbima u BiH, zaključila je Vulić.

Borak.info