NK Široki Brijeg: Želimo se pobjedom oprostiti od naših navijača

Posljednju ovogodišnju domaću utakmicu momčad NK Široki Brijeg odigrat će u derbiju 18. kola m:tel Premijer lige BiH u nedjelju, 28. studenoga u 15 sati kada im na Pecaru stiže momčad FK Sarajevo.

Veliki derbi „plavo-bijele“ i „bordo“ momčadi na konferenciji za medije najavili su šef stručnog stožera Jure Ivanković i kapetan Božo Musa.

„Ne igraju dopadljiv nogomet, ali osvajaju bodove. Svojom borbenošću i karakterom uspjeli su u nekim utakmica u posljednjim trenutcima stići do bod(ov)a i sada drže poziciju u samom vrhu. Uza sve to uspjeli su prebroditi i turbulencije koje su imali, tako da ih sigurno ne treba otpisivati i podcjenjivati“, istaknuo je Ivanković.

Napomenuo je kako u nedjelju, unatoč najavljenoj kiši, očekuje veliku angažiranost svoje momčadi i pobjedu za ovogodišnji oproštaj od domaće publike.

„Očekuje nas teška i zahtjevna utakmica. Morat ćemo se prilagoditi uvjetima na terenu. Najavljena kiša će sigurno spriječiti kvalitetniju izvedbu. No, isti će uvjeti biti za obje momčadi. Moramo biti pragmatični i izvući maksimum. Želimo se pobjedom oprostiti od navijača“, dodao je.

I kapetan se nadovezao na trenerove riječi istaknuvši kako posjeduju kvalitetu za pobjedu nad velikim suparnikom.

„Ova utakmica ne nosi samo tri boda. Znamo koliko pobjeda u derbiju sa Sarajevom znači za naše navijače i za naš grad. Želimo pobjedom nastaviti uspješan niz ovoga posljednjeg jesenskog ciklusa. Potrudit ćemo se obradovati naše navijače“, istaknuo je Musa.

„Uopće ne razmišljam o tome kako nećemo osvojiti tri boda. Istina, lopta je okrugla, nešto će se pitati i suparnika, ali mene zanima samo pobjeda. I to je motiv koji dijelimo svi u svlačionici“, naglasio je.

I trener i kapetan su se složili kako nema prevelikih tajni između ovih dviju momčadi.

„Nema kalkulacija, dobro se poznajemo, idemo nametnuti svoj ritam igre i biti momčad koja će voditi igru u svome smjeru“, poručili su.

Za ovu utakmicu Jure Ivanković neće moći računati na ozlijeđene Zvonimira Begića i Ivana Grgića, suspendiranog Marka Jurića, a upitan je i nastup Filipa Brekala.

Glavni sudac derbija na Pecari bit će Dragan Petrović iz Banja Luke. Utakmicu će izravno prenositi platforma Moja TV

Borak.info