VELIKA NOVOST ZA BOŽIĆ U zagrebačkoj Katedrali neće biti polnoćke ni mise, a evo i zašto

U zagrebačkoj Katedrali ove godine neće biti polnoćke niti mise za Božić. Prvi puta nakon 141 godine i razornog potresa 1880. godine, Zagrepčani će se morati odreći tradicije na veliki blagdan.

Podsjećamo, slično je najavljeno i u 2020. godini jer je katedrala bila teško oštećena u potresu u ožujku, no polnoćka se ipak održala.

Ove godine neće biti iznimki, doznaje Večernji, a tiskovni ured Nadbiskupije kao razlog naveo je oštećenje katedrale.

Nadalje, u priopćenju iz Zagrebačke nadbiskupije stoji da će kardinal Josip Bozanić svetu misu u ponoć slaviti u Župi sv. Jeronima u Zagrebu – Maksimir. Također, danju božićnu misu slavit će u 10 sati u Župi Pohoda Blažene Djevice Marije u Zagrebu u Čučerju. Misa zahvalnica održava se 31. prosinca, a Bozanić će ju služiti u 18.30 sati u zajedništvu s pomoćnim biskupima u Župi sv. Blaža u Zagrebu. Na svetkovinu Bogojavljenja, odnosno Tri slavit će misu u 10 sati u Župi bl. Alojzija Stepinca u Bestovju-Novakima-Rakitju.

Prijenos svete mise polnoćke, danje božićne mise i mise na svetkovinu Bogojavljenja bit će moguće pratiti na Hrvatskoj radioteleviziji, stoji u priopćenju iz nadbiskupije.

Borak.info