Hrvatska: Anica na ulici propala u šaht. Grad joj mora isplatiti masnu odštetu

Grad je kriv jer je gospođa Anica šećući ulicom propala u šaht i teško se ozlijedila s obzirom da je metalni poklopac bio oštećen.

Tako je nepravomoćno presudio Općinsi sud u ponedjeljak koji je Anici dosudio pravičnu odštetu za ozljede, duševne boli i njegu u kući u iznosu od 50.000 kuna plus 11.000 sudskih troškova. S kamatama ukupan iznos se penje na više od 70.000 kuna.

Sve se dogodilo u siječnju oko 19 sati u Ulici Ivana Gundulića u Slavonskom Brodu Izlaskom iz pekarnice gospođa Anica “kretala se betonskom stazom uz pekarnicu te potom upala u šaht dubine 120 centimetara na kojem je očito bio oštećen metalni poklopac koji je propao”.

“Uslijed propadanja poklopca, upala je u šaht i zadobila teške tjelesne ozljede. Radi se o šahtu u kojem je vodomjer poslovnog prostora u kojem je i pekarnica, a šaht pripada objektu koji je u vlasništvu Grada, koji kao vlasnik objekta, kojem pripada predmetni šaht, odgovara za nastalu štetu, piše Danica.hr.

Šaht je dužan održavati vlasnik objekta, a poklopac šahta je bio neispravan zbog čega je došlo do nezgode”, zaključuje u ponedjeljak Općinski sud.

Anica je, prema nalazu medicinskog vještaka, u padu u šaht “zadobila nagnječenje lijevoga gležnja, lijeve šake te cijele lijeve ruke i ramena te lom palca lijeve šake koji nije odmah otkriven.

“Provedeno je liječenje po traumatologu i fizijatru tijekom čega se signalizira stalna bolnost i ograničena pokretljivost lijevog ramena. Preporučena je prvo ultrazvučna, a potom i magnetska rezonancija lijevog ramena koja pokaže leziju
teturnog aparata koja je posljedica traume”, ističe stalni sudsko-medicinski vještak.

Presuda je nepravomoćna i na nju se Grad može žaliti u roku od 15 dana od primitka.

Borak.info