BRANITELJI SLAVE: Njihov slavni francuski suborac Jacques dobio hrvatsko državljanstvo, sada živi u Oklaju

foto: facebook

Jacques Nicolai strani je dragovoljac koji je 90.-tih sa Korzike u Hrvatsku došao kao humanitarac, no odlučio se priključiti 113. šibenskoj brigadi HV-a s kojom je završio na mnogim bojištima diljem domovine.

Nakon što se više od 25 godina izbivanja vratio svojoj novoj domovini, ovaj je francuski državljanin sada službeno postao i državljaninom Hrvatske zbog čega je, kaže nam, silno ponosan.

I dragovoljac i humanitarac

Nicolai, kojeg suborci zovu “Jack Nico”, 2015. godine proglašen je počasnim građaninom Općine Promina, a 2017. godine vatrogasnom društvu te općine darovao je vrijednu donaciju vatrogasne opreme. U vrijeme kada su Hrvatskom harali požari, Jack Nico prikupio je 120 hlača, 80 jakni, 25 kožnih jakni, 22 para čizama, 6 kaciga te prikupljenih 2900 eura.

foto: facebook

Jacques sada živi u Oklaju

“Posljednje dvije godine živim u Oklaju (općina Promina) u Šibensko kninskoj županiji”, doznajemo od dragovoljca s Korzike koji je svoje mjesto pod suncem našao – u Hrvatskoj koju je branio.

Na brojne čestitke povodom dobivanja hrvatskog državljanstva, svojim se pratiteljima zahvalio.

“Hvala vam na toplim porukama. Posebno se zahvaljujem ministru Tomi Medvedu i svom prijatelju i bratu po oružju g. Tihomiru Budanku koji su se potrudili da sam danas hrvatski državljanin.”

Autor:Snježana Vučković / dnevno.hr