Bivši realovac koji se bavi znanošću: Da sam Modrić, igrao bih do 87. godine

BIVŠI igrač Real Madrida Esteban Granero, danas umirovljeni nogometaš, već godinama u suradnji s vrhunskim znanstvenicima razvija sustav umjetne inteligencije koji predviđa učinak i mogućnosti nogometaša, a sad je taj isti sustav prilagodio i koristi ga za borbu protiv koronavirusa.

Granero je bivši 34-godišnji veznjak koji je izdanak Realove akademije, a za prvu momčad je igrao od 2009. do 2012. godine. U karijeri je još igrao za Getafe, engleski QPR, Real Sociedad i Espanyol, prije nego što je 30. siječnja 2020. raskinuo ugovor i prešao u Marbellu. Uz nogometnu karijeru, studira psihologiju na Sveučilištu Complutense u Madridu.

Granero: Modrić dominira cijelo vrijeme

U razgovoru za As govorio je o neuništivosti hrvatskog kapetana Luke Modrića, koji u 36. godini igra na nevjerojatnom nivou.

“Da sam na mjestu Modrića, igrao bih do 87. godine. Nisam bio toliko dobar i bio sam daleko od te razine. On je igrač koji dominira cijelo vrijeme, od tehnike do taktike. Prekrasno. On je Zlatna lopta, igra na stratosferskoj razini. Neće moći više raditi stvari koje je radio s 23 godine, ali može raditi mnoge druge koje nije radio prije i koje će klub poput Real Madrida smatrati luksuznim”, rekao je Granero. 

Borak.info