Bez polnoćke i ove godine u crkvi na Brigu

U petak je Badnji dan. Svete će mise bit u 6 (zornica) i u 7 sati na Širokom Brijegu. Nakon toga bit će uređivanje crkve i neće biti mogućnosti za ispovijed, navodi se u priopćenju iz Franjevačkog samostana i Župe Široki Brijeg.

Kako su kazali, i ove godine na Badnju večer 24. prosinca na Širokom Brijegu u 18 sati slaviti će se sveta misa bdijenja na koju su pozivane obitelji, mladi i djeca. Poslije te svete mise bit će igrokaz uz žive jaslice. Polnoćke neće biti.

Zamolili su sve vlasnike trgovina i kafića i sve poduzetnike da na Badnju večer prestanu raditi najkasnije u 17 sati. Neka te večeri obitelji naše župe budu na okupu za obiteljsku molitvu. Blagdan Kristova rođenja dočekajmo u miru i radosti.

U subotu je Božić! Svete mise su: na Širokom Brijegu u 6.30, 8 i 10 sati. Nema svete mise poslije podne. Svete mise na filijalama su: Grad u 7, Dobrkovići u 9, a Čerigaj, Knešpolje, Privalj, Turčinovići i Uzarići u 10 sati.

U nedjelju je svetkovina sv. Obitelji i sv. Stjepana. Svete mise su na Širokom Brijegu i na filijalama kao i nedjeljom, na Privalju je sveta misa u 10 sati.

Ovih ćete dana dobiti našu Božićnu čestitku. U tom dopisu je i raspored blagoslova kuća.

Prva sveta pričest u našoj župi bit će na Mali Uskrs 24. travnja a sveta Krizma u nedjelju 8. svibnja 2022. godine. Krštenja djece su u našoj župi redovito svake subote u 11 sati, ali ćemo također moći imati krštenje svake druge nedjelje u mjesecu u 11 sati na pučkoj svetoj misi, kazali su iz Franjevačkog samostana i Župe Široki Brijeg.

Borak.info