Hajdukov junior iz Tomislavgrada u konkurenciji za nogometaša godine u Ligi prvaka mladih

Juniori Hajduka čekaju početak veljače iduće godine i play-off utakmicu Lige prvaka mladih na Poljudu protiv madridskog Atletica, a junior Hajduka Filip Čuić među nominiranima je za najboljeg igrača godine u ovom natjecanju. 

Pobjednik tog susreta izborit će plasman u osminu finala Lige prvaka mladih, a ove sezone Hajduk je do sada, u svom dijelu ovog natjecanja, prošao dva suparnika.

U prvom kvalifikacijskom kolu Hajduk je u dvije utakmice s ukupnih 5:1 (2:0 u gostima i 3:1 u Splitu) pobijedio Škendiju, predstavnika Sjeverne Makedonije, a potom je s ukupnih 4:1 (3:0 kod kuće i 1:1 u gostima) izbacio bjeloruski Minsk.

U te četiri utakmice briljirao je Filip Čuić što je na kraju nagradila i Europska nogometna organizacija jer je Čuića stavila u uski krug sedmorice igrača koji konkuriraju za najboljeg nogometaša godine u ovom natjecanju.

Čuić je, naime, postigao čak šest golova te je drugi strijelac Lige prvaka mladih (sa sedam golova prvi je Mads Kristian Hansen iz danskog Midtyllanda).

Uz Čuića u konkurenciji za igrača godine Lige prvaka mladih su spomenuti Danac Hansen, Djeidi Gassama iz Paris St. Germaina, Bradley Fink iz dortmundske Borussije, Sandro Cisse iz Club Bruggea, Samba Diallo iz kijevskog Dinama i Zalan Vancsa iz budimpeštanskog MTK-a.

Borak.info