Mostar priredio fenomenalan doček najboljoj mladoj plivačici Europe

Velikim odazivom i dugotrajnim pljeskom Mostarke i Mostarci čestitali su mostarskoj plivačici Lani Pudar uspjehe koje je ostvarila na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, piše Bljesak.

Doček je održan na glavnoj pozornici u sklopu Adventa u Mostaru, a organizirali su ga Grad Mostar i Sportski savez Grada Mostara.

Okupljeni su Lani otpjevali pjesmu ”Svijet voli pobjednike” i izmamili veliki osmijeh na njeno lice.

”Osjećaj je odličan, uvijek je najdraže doći u svoj grad i vidjeti sugrađane kako me podržavaju. Ovaj doček je fenomenalan”, rekla je Lana Pudar.

”Sada slijedi malo odmor oko praznika i već kreću pripreme za sljedeću sezonu, imam europsko i svjetsko juniorsko i europsko i svjetsko seniorsko prvenstvo, i to sve do kraja kolovoza, tako da će biti puno priprema i putovanja”, rekla je Lana.

”Ovo što nam je Lana priredila je najljepši mogući adventski poklon”, rekao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić. ”Hvala trenerima, roditeljima, cijelom timu, svima koji su bili uključeni u ovaj fantastični uspjeh”, poručio je Kordić te kroz šalu dodao: ”Ja mogu samo reći da ću zabraniti svima da spominju olimpijski bazen dok ga ne napravimo”.

”Potrudit ćemo se, radimo, razgovaramo, nisam sklon obećavati nešto što ne možemo i mislim da smo na dobrom putu da Lana i sve druge Lane imaju bolje uvjete”, poručio je Kordić.

Trener Damir Đedović imao je za Lanu samo riječi hvale. ”Ušli smo u finale i znali smo kad uđe u finale da može ostvariti dobar plasman. U seniorskoj konkurenciji očekivati medalju da osvoji djevojčica od 15 godina nismo mogli ni pomišljati, iako je ona odlično radila i imala odlične pokazatelje. I kad se to dogodilo svi su više bili iznenađeni od nas. Ona je to iznijela profesionalno”, istaknuo je Đedović.

”Ovo je samo pokazatelj da smo na dobrom putu. U Sarajevu već sutra radimo trening, ide par dana oko nove godine i 7. i 8. siječnja idemo na pripreme van države”, rekao je Đedović. Prije dočeka u Mostaru, Lana je svečano dočekana i u sarajevskoj zračnoj luci.

Podsjetimo, petnaestogodišnja Mostarka, jedna od najmlađih sudionica prvenstva, osvojila je brončanu medalju u disciplini ‘leptir’ na 200 metara na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju.

Na istom prvenstvu je nastupila u još jednom finalu – utrci na 100 metara leptir i zauzela 7. mjesto.

Inače, “Swimrankigs” je objavio popise najboljih plivača i plivačica po ostvarenim rezultatima, odnosno vremenima, za 2021. godinu u 25-metarskim bazenima, te  Lanu Pudar (15 godina – mlađa juniorka) proglasio najboljom juniorkom u Europi na 100 i 200 metara delfin, dok je druga na 50 metara delfin.

Borak.info