Božićna čestitka predsjedatelja Doma naroda PS BiH i predsjednika HDZ-a BiH dr. Dragana Čovića kardinalu Vinku Puljiću

Uzoriti gospodine kardinale Puljić,

    u ozračju naše najveće kršćanske svetkovine, kada slavimo neizmjernu Božju ljubav i radost, Vama osobno, biskupima, svećenicima, časnim sestrama i svim katolicima u Bosni i Hercegovini želim sretan i blagoslovljen blagdan Kristova rođenja.

     Božić je vrijeme milosrđa, dobrote i praštanja. Na Božić, Bog se rođenjem svojega Sina nastanio među nama kako bi nas darovao svojom bezuvjetnom ljubavlju i spasio unatoč svim našim ovozemljaskim kušnjama i slabostima.

      Stoga, neka svaki čovjek u Kristovom rođenju prepozna izvor snage i radosti suočavajući se sa životnim izazovima koje donosi svakodnevnica.

     U danima najveće poslijeratne podjeljenosti i neizvjesnosti u našoj domovini Bosni i Hercegovini neka nam božićno svjetlo i istinski božićni mir donesu utjehu i nadu, probude u nama pouzdanje u Boga i potaknu da ohrabreni vjerom ojačamo zajedništvo naših naroda i da sjedinjeni u različitosti nastavimo gradimo naše međuljudske odnose kroz pomirenje i praštanje, međusobnu solidarnost i uvažavanje.

     Uz iskrene želje da božićna poruka mira i svjetlo vjere obasjaju našu nadu, Uzoriti upućujem Vam srdačne pozdrave i izraze osobitog poštovanja,

                                                                                              Dr. Dragan Čović

Uzoriti gospodin Vinko kardinal Puljić, nadbiskup vrhbosanski

BISKUPSKI ORDINARIJAT VRHBOSANSKI

Borak.info