HAJDUK UVJERLJIVO NAJGLEDANIJI KLUB S PODRUČJA BIVŠE JUGOSLAVIJE, POGLEDAJTE TKO JE SVE ISPRED DINAMA

Nitko kao Hajduk iz Splita! Ova navijačka parola Torcide potpuno je točna kada se u obzir uzme gledanost nogometnih klubova u Hrvatskoj, ali i regiji.

Već odavno je poznato kako je Hajduk najgledaniji klub u Prvoj HNL, a Facebook stranica Zona Dinamo donijela je zanimljivu tablicu o gledanosti klubova ove sezone u cijeloj regiji, odnosno na prostoru bivše Jugoslavije.

Tako je Hajduk najgledaniji klub s prosječnom gledanosti od 9.867 navijača na Poljudu, a taj broj bi bio i veći da nije odgođen najveći hrvatski derbi, onaj između Hajduka i Dinama. Velika je razlika između Hajduka i sljedećeg kluba na listi, Crvene zvezde koju prosječno na domaćem terenu gleda 6.249 navijača. Slijedi još jedna velika rupa do treće mjesta kojeg drži Željezničar s prosječno 3.624 navijača.

Nakon toga razlike nisu velike, a slijede Borac iz Banja Luke (3.330 navijača), Sarajevo (3.015) te Rijeka koja drži šesto mjesto s 3.009 gledatelja na Rujevici. Još su dva kluba iz Bosne i Hercegovine na listi – Zrinjski s 2.580 i Posušje s 2.490 navijača, a jedini slovenski klub je Maribor kojeg gleda 2.400 navijača, pišu Sportske Novosti.

Na desetom mjestu se nalazi Dinamo s tek 2.287 navijača na domaćim utakmicama. Modri su, objektivno gledajući, najuspješniji klub s ovih područja, ali gledanost nikako da isprati njihovu kvalitetu. Odnosno, tribine Maksimira tek se ispune na europskim utakmicama…

image

Borak.info