Beroš: Ovo je najveća pandemija u 100 godina, neshvatljivo je da se ne cijepimo

Ministar zdravstva Vili Beroš boravio je u Varaždinskoj županiji s premijerom Andrejom Plenkovićem, a tom je prilikom odgovarao i na pitanja novinara.

Govorio je o epidemiji koronavirusa i dinamici cijepljenja.

“Svi smo cijepljeni kao djeca i nismo postavljali pitanja. U tijeku smo najveće pandemije u 100 godina i ne želimo iskoristiti blagodat koju nam je znanost i struka ponudila. To je meni neshvatljivo. I jutros sam ponovno čuo nekakve priče o lošim učincima cjepiva, i o tome treba govoriti, ali znanost je ta koja treba dati tu odgovore. Dolazi omikron, neće nas zaobići i moramo se pripremiti na to”, rekao je Beroš.

Komentirao je i gužve na pojedinim cijepnim punktovima, prenosi INDEX.

“Cjepitelji danonoćno rade, i oni imaju pravo na odmor. Ali od Nove godine okrećemo novi list i vjerujem da će sve opet biti kako treba”, rekao je Beroš o gužvama na cijepnim punktovima.

“Kontaktirao sam nadležne i rekli su mi da trenutno nedostaje administratora, koji su uglavnom studenti i mnogi od njih nisu u Zagrebu. No, kako su me obavijestili, cijepljenje neće biti zaustavljeno u 12 sati, nego će svi koji su do tada stali u red biti cijepljeni”, poručio je ministar. 

Podsjetimo, nakon što za Božić i blagdan sv. Stjepana cijepni punkt na Zagrebačkom velesajmu nije radio, danas se ondje stvarala ogromna gužva. Većina ljudi dolazi po treću dozu, ali ima i onih koji dolaze po prvu ili drugu dozu, javlja N1.

Borak.info