Komšić prijeti: Ako vlasti RS-a ovako nastave, na kraju će se morati odgovoriti silom

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Željko Komšić najavio je da će biti podnesena krivična prijava protiv odgovornih lica, nakon što je u Službenom glasniku Republike Srpske (RS) objavljen tekst Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima RS.Ukaz o proglašenju Zakona o lijekovima i medicinskim sredstvima Republike Srpske objavljen je sinoć u “Službenom glasniku Republike Srpske”, a potpisala ga je predsjednica RS-a Željka Cvijanović 23. 12. Ovaj zakon na snagu će stupiti za šest mjeseci.

“Bit će podnešena krivična prijava protiv odgovornih lica. Vlasti RS-a očito ne mare za bilo kakva upozorenja iz međunarodne zajednice”, rekao je Komšić za Klix.ba

Prema njegovim riječima, sada je, više nego ikad, na potezu Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

“Ako se ovo nastavi, sutra će se isto desiti i sa Oružanim snagama BiH, sa pravosuđem, a kad se desi, tad će se morati odgovoriti silom“, kazao nam je Komšić.

Ako se ne odgovori, dodao je, to će značiti da se “pristalo na ono što nazivaju mirnom disolucijom”.

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić komentirao je danas i pojave kojima se izražava negodovanje u vezi sa čestitanjem božićnih i novogodišnjih praznika.

“Smatram da je sramotno to što se desilo i u Bužimu i u Zenici, i da je jedino sramotnije od toga da se brane takvi postupci! Od onih koji se zaklinju u Bosnu i Hercegovinu ipak očekujem da znaju šta je Bosna i Hercegovina i koliko su ljudima u Bosni i Hercegovini vrijedne i važne neke stvari, uključujući i praznike koji su dio identiteta i naroda, ali i dobrog dijela građana Bosne i Hercegovine. Koliko god za Bosnu i Hercegovinu bila opasna politika i Dodika i Čovića, opasne su u istoj mjeri i ovakve pojave koje razaraju zajedništvo i naš zajednički bosanskohercegovački identitet”, izjavio je Komšić.

On kaže kako je jasno da svi ljudi ne mogu misliti isto, ali ipak, ohrabruje reakcija većine građana.

Borak.info