Lažna bankarica i pomagačica 76-godišnjoj ženi iz Zagreba uzele oko 270 tisuća kuna

Zagrebačka policija sumnjiči dvije žene da su za više od 270 tisuća kuna prevarile 76-godišnjakinju koju su nagovorile da podigne novac u banci i preda im ga, uvjerivši je u lažnu priču da će joj novac propasti i da će joj pomoći prebaciti ga u drugu banku.

Policija je utvrdila da je osumnjičena 31-godišnjakinja u dogovoru s 39-godišnjakinjom prije dva tjedna nazvala 76-godišnju ženu na kućni telefon, lažno se predstavljajući kao zaposlenica banke. U razgovoru je oštećenu uvjeravala da će joj novac u banci propasti te da bi ga bilo najbolje prebaciti u drugu banku.

Lažna bankarica bila je uporna, pa je u još nekoliko navrata nazvala 76-godišnjakinju, nagovarajući je da podigne novac, na što je žrtva prevare konačno i pristala, pokazala je policijska istraga, priopćila je Policijska uprava zagrebaćka.

Prevarena žena potom je otišla u banku na području zagrebačke općine Centar gdje je podigla 36.270 eura i kasnije ga kod svog mjesta stanovanja na Trešnjevci predala osumnjičenoj lažnoj bankarici, koju je u automobilu za to vrijeme čekala suosumnjičena 39-godišnjakinja.

Obje su potom pobjegle s otuđenim novcem. Osumnjičene je policija uhvatila, a nakon kriminalističkog istraživanja predane su pritvorskom nadzorniku uz posebno izvješće državnom odvjetništvu.

Borak.info