Bandićeva udovica: Ostat ću bez ičega. Od čega ću živjeti?

VESNA BANDIĆ, udovica zagrebačkog gradonačelnika i višestrukog USKOK-ovog osumnjičenika Milana Bandića, progovorila je za Jutarnji list o njegovoj smrti i onom što je uslijedilo nakon nje.

Bandić je, podsjetimo, preminuo 28. veljače prošle godine, a okolnosti njegove smrti do današnjeg dana nisu potpuno jasne. 

Vesna Bandić kaže da joj se od njegovih bivših suradnika redovito javlja samo Pavle Kalinić.

“Stalno me zove i kaže mi: ‘Od 0 do 24, kaj god trebaš,’ Nisam, hvala Bogu, ništa trebala, ali pokazao je podršku”, rekla je.

Na pitanje o ostalim bliskim suradnicima Milana Bandića, kao što su Jelena Pavičić Vukičević i Gzim Redžepi, odgovara: “Nema ih.”

“Kako je Milan umro, svi su me zaboravili, ali meni je to jasno, pa nisam im ja bila bitna”, ustvrdila je.

“Bilo je priča, pa i ona da je bio s Natalijom. Nisam bila ljubomorna, nije mi to smetalo”

Novinar Jutarnjeg upitao je Vesnu Bandić i zna li gdje je njezin suprug bio te noći kad je preminuo.

“Eh, kad bih ja to znala! Bio je na nekoj večeri, ali s kim je bio i gdje je bio, ne znam. Znate i sami da je bilo raznih priča, pa tako i ona da je bio s Natalijom. Moram reći da nisam ljubomorna, nikad nisam bila ljubomorna, nije mi to smetalo. Gdjegod je bio, bio je. Zadnjih 15-ak dana, pred njegovu smrt, primijetila sam da je bio jako, jako loše”, rekla je.

Podsjetimo, Indexu je u ožujku prošle godine potvrđeno da je Hitna pomoć po Milana Bandića došla u zgradu u kojoj je tada živjela Bandićeva suradnica Natalija Prica.

Vesna Bandić kaže da je njezin suprug predosjećao da mu dolazi kraj, piše INDEX.

“Predosjećao ga je. U bolnici je dobio emboliju, pregledavali su ga i našli su mu još dva ugruška, poludio je i rekao: ‘Ja se ne bojim smrti, umrijet ću kad ja odlučim.’ I strašno me pogodio jedan intervju na Z1, novinar ga je pitao: ‘Što ćete u mirovini?’ a on je odgovorio: ‘Nikad neću ići u penziju, ja ću se srušiti mrtav.’ To mi je bilo prestrašno. Jer pritom je sve radio za nas, stan, vikendicu… Znala sam ga pitati: ‘Što će ti sve to?’ Uzvratio bi mi: ‘To ćemo u penziji’, a pritom je znao da u penziju neće nikad. Rekao je: ‘Ili ću biti gradonačelnik ili ću se srušiti i umrijeti’…”, ispričala je u intervjuu, pa se požalila na – probleme s nekretninama.

“Ne mogu se dogovoriti s Milanovim bratom oko nekretnina”

“Kći i ja naslijedile smo nekretnine u Samoboru, Hercegovini i Zagrebu. I sad, kad su te u Hercegovini pripale kćeri i meni, Bandićev brat se tome jako protivi, no s obzirom da je polovina ovog stana njegova, ponudili smo mu ‘razmjenu’, mi njemu Hercegovinu, a on nama polovinu ovog stana”, požalila se Vesna Bandić.

Na pitanje zar se ne može dogovoriti s bratom Milana Bandića, rekla je: “Ne mogu, jednostavno ne mogu.”

Tvrdi da polovica stana u Zagrebu nije bila fiktivno upisana kao bratova, pa dodaje da je s Bandićevim bratom uvijek bila u dobrim odnosima, a pogotovo s njegovom suprugom.

Kaže da nikad nije čula za četiri stana čiji vlasnik je navodno bio Bandić, što je u jednom postupku potvrdilo tužiteljstvo.

“Nikad čula za te stanove. Niti su se oni pojavili u njegovoj ostavini”, rekla je Vesna Bandić. 

Što se pak tiče tiče vikendice, kaže da ju još nisu prodali, ali planiraju to napraviti za dvije godine.

“Od čega ću živjeti?”

“Ali sad se aktualizirao onaj postupak u kojem se traži 17 milijuna kuna za kampanju i ako to uspiju dokazati, uzet će nam i Samobor i Hercegovinu. Barem kruži takva priča, da je moguće da nam uzmu nekretnine u Samoboru i Hercegovini”, rekla je Vesna Bandić.

Na novinarsko pitanje hoće li joj na kraju ostati samo stan u Zagrebu, Vesna Bandić je rekla da će “ostati bez ičega”.

“Njegova mirovina, koju sam dobila, jedva mi pokriva režije koje budu po četiri, pet tisuća pa zimi i 6000 kuna jer je stan velik, a imam mirovinu 6800 kuna. Od čega ću živjeti? Ponekad mislim: ‘Milane, dragi, ali samo si mi probleme ostavio?’. A znate kako kruže priče da ima milijune negdje zakopane, da su u Dubaiju računi pa kod prijatelja… Možda to sve i ima, ali mi nikad nije rekao za to. Kad sam ga pitala: ‘Gdje ti imaš sav taj novac?’, rekao bi mi: ‘Kod prijatelja’…”, rekla je Bandićeva udovica.

Kaže da je Petra Pripuza vidjela samo jednom i to u bolnici, kad je bio u posjetu. 

“Čini mi se kao OK čovjek, ali ne poznajem ga niti znam njihovu priču”, rekla je Vesna Bandić.

Na novinarsko pitanje o priči da je Milan Bandić navodno bio Pripuzov partner u C.I.O.S.-u, samo je kratko rekla: “Ništa od toga.”

Borak.info