Splitski političar mrtav pijan vozilom porazbijao dva parkirana automobila: Evo o kojem je kapitalcu riječ

Da je Split kojim slučajem izabrao Marija Popovića (36) uglednog člana HSP-a na mjesto gradonačelnika na posljednjim izborima, danas bi imali aferu o kojoj bi pričala cijela Hrvatska. Ovako o “podvigu” ovog magistra prava kojeg je napravio u Tršćanskoj ulici u Splitu kada je pijan svojim vozilom porazbijao dva parkirana automobila i jedan kontejner bruji cijela Dalmacija.

Ovaj nesuđeni gradonačelnik koji je u izbornoj kampanji imao slogan “Spremni za bolji Split” je pokazao svojim primjerom što to znači u njegovoj režiji.

Dakle, Popović je sa 2,18 promila alkohola u krvi upravljao svojim vozilom WV Passat 31.prosinca u 22.10 sati Tršćanskom ulicom, te je najprije udario u parkiranu Mazdu,nastavio se nekontrolirano kretati nakon čega je udario u kontejner, a svoj zaustavni put je okončao udarivši u teretno vozilo Renault, javlja Slobodna Dalmacija.

– Bilo je puno dijece, puna ulica ljudi, neki su u blizini gradelavali kada su čuli lomljavu i udaranje. Nastao je show program. Ej, čovjek je vuka kontejner. Iz auta nije izišao sam, nego su ga ljudi izvukli i još je pita ljude „Znate li vi tko sam ja?“ Strašno! Napravio je ljudima štetu, isprepadao djecu, sje*** nam doček Nove godine i još nas pita, znamo li mi tko je on – govore nam dva očevica događaja koji nisu mogli doći k sebi kada su doznali da je to sve napravio njihov nesuđeni gradonačelnik.

Dok ovo pišemo, junak naše priče se nalazi u policiji koja će najvjerojatnije prekršajnim prijavama sankcionirati Popovića, a upućeniji u proceduru nam kažu da bi mu se vrlo lako moglo odrediti i zadržavanje. Srećom da u cijeloj ovoj priči nema ozlijeđenih,samo materijalna šteta.

Kada gospodin završi sa svojim obvezama prema državi u vidu sankcija i kada se otrijezni, nazvat ćemo ga da i on ispriča svoju verziju priče.

Inače na prijedlog povjerenika HSP-a za Splitsko dalmatinsku županiju doktora Luke Roguljića, predsjednik HSP-a Nikica Augustinović imenovao je Marija Popovića, magistra prava, povjerenikom HSP-a za Grad Split krajem veljače 2021 godine. Kako su tada istakli Popović dužan je u statutarnom roku stvoriti uvjete za održavanje izbornog zbora HSP-a Podružnice Split, ali nismo stigli provjeriti je li stranačku dužnost i obavio.

Popović je dugogodišnji član HSP-a koji je obnašao niz istaknutih dužnosti unutar HSP-a pa i odgovorno mjesto glavnog tajnika HSP-a, ali je sa te dužnosti razriješen na vlastiti zahtjev.

Borak.info