Ojeda želi u Dinamo: San svakog igrača je igrati u Europi

Argentinski krilni nogometaš Martín Ojeda, koji je kako prenose Sportske novosti, na korak do potpisa za hrvatskog prvaka Dinamo, rekao je u nedjelju kako je san svakog igrača igrati u Europi, uspjeti i sanjati o igranju za reprezentaciju Argentine.

Osim Dinama, interes za Argentinca pokazao je i američki Orlando City.

– Moj zastupnik mi je rekao da postoje ponude iz Europe i SAD-a. Analizirat ću ponude koje su stigle iz inozemstva i time daljnje korake. San svakog igrača je igrati u Europi, uspjeti i sanjati o igranju za reprezentaciju Argentine, izjavio je 23-godišnji Ojeda za lokalne argentinske novine El Día de Gualeguaychú.

Ojeda s argentinskim prvoligašem Godoy Cruzom ima ugovor na još dvije godine, do 31.12. 2023., a cijena mu se kreće oko šest milijuna eura, podatak je specijalizirane internetske stranice Transfermarkt.

Argentinski mediji su posljednjih dana izvještavali kako ga zagrebački Dinamo i Orlando City žele dovesti u siječnju. Dinamo se o tome nije javno oglasio.

Ojeda je ove sezone u 23 utakmice zabio 12 golova i upisao tri asistencije. Od 2017. je bio član Racinga koji ga je posuđivao sve dok Godoy Cruz nije otkupio njegov ugovor. Nogometaš rođen u Gualeguaychú, gradu s 81.500 stanovnika udaljenom 230 kilometara sjeveroistočno od Buenos Airesa, rekao je kako mu je protekla godina bila uspješna zbog rođenja sina.

– Godina 2021. je počela rođenjem Benjamina krajem siječnja što mi je pomoglo da budem bolji u mnogim detaljima. Prije toga tim stvarima nisam pridavao značenje. No, s Benjom svakodnevno postoji nešto vrijedno borbe, zajedno s mojom partnericom, izjavio je.

– Sretan sam zbog svega što sam postigao prošle godine, to je bilo nešto što sam si zadao i ostvario. Golovi zabijeni Riveru (prvaku Argentine), Independienteu i drugim klubovima doprinijeli su da moje prezime bude poznato u argentinskom nogometu pa sam zbog toga miran, dodao je Ojeda.

Od potencijalnog transfera će 50 posto odštete otići Godoy Cruzu, 30 posto njegovom bivšem klubu Racinu, a 20 posto grupi investitora, izvijestio je El Día.

– U Godoyu je komadić mog srca, napomenuo je Ojeda koji je dosad igrao samo u Argentini.

Nogometaši Godoy Cruza, koji su prošlu godinu okončali na 17. mjestu među 26 klubova prve lige, u ponedjeljak će nastaviti s aktivnostima nakon pauze zbog Nove godine.

Borak.info