Matejev otac: Ne znam kako je došlo do toga da je bio izvan sebe

Novinar Indexa se čuo s s ocem nestalog Mateja Periša, za kojim se u Beogradu traga već peti dan.

Njemu se gubi svaki trag u rano jutro na Staru godinu. Prijatelji koji su se s njim zabavljali u klubu Gotik u Beogradu kažu da ga nakon 2:30 ujutro više nisu vidjeli. Policija ga danima traži, a jučer je potraga proširena i na područje Dunava. Danas je potraga prebačena na područje na kojem je nastala jedna od snimki koje su se jučer pojavile. 

“Nekako je previše svega, nemam novih informacija”

“Ja sam prošao tu pokraj restorana Savanova, gdje se vrši potraga, vidio sam puno novinara i skrenuo sam prije nego što me itko uspio prepoznati. Nekako je previše toga svega. Samo je bitno da se potraga provede. Ja u ovom trenutku stvarno nemam novih informacija o samoj istrazi. Znam samo da traje”, kaže Nenad Periš.

“Matejevi prijatelji su poligrafski ispitani”

Osvrnuo se na informacije o Matejevim prijateljima. Potvrdio nam je da su bili na poligrafu.

“Matejevi prijatelji su otišli, prvo za Zagreb pa onda za Split. Koliko ja znam, poligrafski su ispitani. Imam tu informaciju, ali je nisam dodatno provjeravao u policiji. Oni su prijatelji, najbolji prijatelji mog Mateja. Poznaju se od srednje škole i ja u njih ne sumnjam. Ne mislim da su oni napravili nešto krivo, to vam govorim kao otac”, dodao je.

“Vidi se da je pokušao komunicirati, da je zaustavio tog taksista i s njim kratko razgovarao”

Otac kaže da se na jednoj od snimaka vidi da je Matej pokušao komunicirati s taksistom.

“Iskreno da vam kažem, ne znam više. Moj sin je povučen, sportaš… Ne znam kako je došlo do onoga da je izvan sebe, što se vidi na nadzornim kamerama. Gledajte, vidi se da je pokušao komunicirati, da je zaustavio tog taksista i s njim kratko razgovarao. Što mu je bilo u tom trenutku i kamo je krenuo, ne znam. Vjerujte mi, teško mi je o tome govoriti”, zaključuje Nenad Periš u kratkom razgovoru za Index.

Borak.info