KRENUO ZA AUSTRIJU I NA GRANICI PLATIO KAZNU OD GOTOVO 1.000 EURA: “Ne nosite sir i meso!”

Stanovnik Salzburga je prilikom ulaska u EU u automobilu imao domaći sir. Hrvatski granični policajci izrekli su mu pozamašnu kaznu.

Ono što je za mnoge uobičajena praksa kada se vraćaju s odmora iz svoje domovine, nije uvijek legalno. Salzburžanin albanskih korijena je bio u posjeti za novogodišnje praznike svojoj obitelji. U ponedjeljak, 3. siječnja, odlučio se vratiti u Austriju. Kulinarski raritet, domaći ovčji sir, naravno, nije propustio ponijeti sa sobom. Jedan od rođaka mu je dao oko 15 kilograma.

Prilikom provjere 48-godišnjaka na srpsko-hrvatskoj granici, hrvatski su granični službenici primijetili su sir. Prijevoz mesa i mliječnih proizvoda kao privatnoj osobi je strogo zabranjeno prenositi preko granice. Salzburžanin nije ni slutio da će kazna biti tako visoka, piše Fenix-magazin.

“Gospoda s carine su mi rekli da trebam platiti protuvrijednost od oko 996 eura, inače neću dobiti natrag putovnicu”, rekao je 48-godišnjak za “Heute”.

Stoga nije imao izbora nego platiti kaznu. Na licu mjesta morao je ostaviti i ovčji sir. “Kazna je u redu, ali iznos je nevjerojatan”, rekao je. Sada želi upozoriti druge na ogromnu zamku troškova: “Nemojte napraviti istu grešku kao ja: ne nosite meso i sir sa sobom.”

Borak.info