Hrvatskog pjevača tumor na mozgu natjerao da se povuče iz javnosti, a otad se o njemu malo zna

Glazbenik Ivan Mikulić prije 18 godina predstavljao je Hrvatsku na Eurosongu, a potom se zbog studija i zdravstvenih problema povukao sa scene, piše Večernji list.

Dramatičnom baladom ‘Daješ mi krila’ prošao je u finale, a završio je na dvanaestom mjestu nakon prave drame.  Naime, Ivan i njegov tim zakasnili su na jednu od generalnih proba, zbog čega su ih organizatori htjeli diskvalificirati, no to se na kraju nije dogodilo.

Karijera mu je započela davne 1995. godine kada se s pjesmom ‘Ti i ja’ natjecao na Dori, a 1999. godine imao je još jedan hit, pjesmu ‘Pustite me da je volim’ koja je aktualna i danas. 

Nastupao je na brojnim festivalima i pjevao u dijaspori.  Diplomirao je novinarstvo i odnose s javnošću na Filozofskom fakultetu u BIH, a onda se 2008. godine povukao iz javnosti, ne samo zbog studija već i zbog zloćudne bolesti. 

Naime, prije devet godina javnosti je otkrio kako je ‘pobijedio’ tumor na mozgu.

-Prva misao je bila što s djecom. Iako sam isprva mogao ići na gaže, nakon nekog vremena počeli su se ponavljati problemi s ravnotežom. Nisam mogao voziti auto i nisam mogao podnijeti veliku buku. Danas je to razdoblje iza mene- ispričao je Mikulić u intervjuu za Story, a potom je dvije godine nakon otkrio kako mu vrhunac karijere nije bio Eurosong već uloga u rock- operi Jesus Christ Superstar koja je igrala u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Ivan se nekoliko puta pokušao vratiti na glazbenu scenu, no ipak nikada nije uspio ostvariti uspjeh i popularnost kakvu je imao prije nešto više od dvadeset godina.

Borak.info