Sutra posljednji ispraćaj fra Leonarda Hrkaća

U četvrtak, 13. siječnja 2022. godine u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar u 86. godini preminuo je fra Leonardo Hrkać.

U župu Presvetog Srca Isusova u Crnču fra Leonardo je došao 1988. godine iz župe Posuški Gradac.

U zajedništvu sa župljanima, među kojima je bio omiljen učinjeno je puno na duhovnom i kulturnom (nematerijalnom i materijalnom) području, na čemu su mu župljani zahvalni i što će ih trajno podsjećati na njega, kao što je adaptiranje crkve, župnog ureda i kapele, uređenje misišta na Bandurici, izgradnje kapele kod vrela u Dobrnju, zatim kapele u groblju na Razboju, mrtvačnica u Vuletića groblju i na Vardi, ugradnja i elektrifikacija zvona u Vuletića groblju i na Vardi, izgradnja spomenika poginulim u dva svjetska rata i Domovinskom ratu, vodovod, osnivanje kulturno umjetničkog društva, kao i puno drugog.

Župljani Crnča oprostit će se od njega u crkvi Presvetog Srca Isusova u Crnču u subotu, 15. siječnja 2021. godine u od 11 do 13 sati, kada će se slaviti sveta misa zadužnica a nakon toga sprovodni obredi i i ukop na groblju Mekovac u Širokom Brijegu – stoji u objavi na stranici Crnač.

Borak.info