Umirovljenik iz Zagreba cijepio se četiri puta ‘Svi me sada zezaju. Kažu, Ante pa ti si sad kao supermen!’

Ante Grabovac (73), rođeni Imoćanin s adresom u Zagrebu, tvrdi da je jedini čovjek u Hrvatskoj koji se cijepio, čak – četiri puta. No, treća doza nije bila njegova ideja, već je došlo do administrativne pogreške. Naime, u sustavu nije uvedeno da je primio drugu dozu, ali se ipak odlučio i za četvrtu, prenosi Večernji.

“Primit ću i petu, ma i devetu, ako bude potrebno, rekao je umirovljenik Ante za Večernji, te dodao da je cjepivo primio (op.a. jučer) nešto iza podneva na Velesajmu u Zagrebu. Dodaje kako je proces bio vrlo brz, samo je dao svoju osobnu iskaznicu, a nakon četiri minute već je bio cijepljen te je napustio prostor nakon obaveznog petnaestominutnog zadržavanja u prostoru radi mogućih alergijskih reakcija. kako se one nisu pojavile, muškarac je otišao svojoj kući u zagrebačke Mlinove. Točnije, kako je rekao za Večernji, otišao je popiti kavu u lokalni kafić.

“Još dok u Hrvatskoj nije bilo cjepiva, pisao sam ruskom ambasadoru i molio da nam pomogne, da nam Rusija pošalje doze. Vjerujem u cjepivo i oni koji se ne žele cijepiti su glupi. Moj bratić je bio antivakser, a onda je dobio “koronu” i završio na kisiku. Kad se oporavio, rekao mi je da sam ga trebao ošamariti kada mi je govorio da se ne želi cijepit”, ispričao je Ante.

Nije imao nikakvih simptoma, osim boli u ruci, a o budućim cijepljenjima kaže:

“Vidjet ću kako će biti na ljeto, pa ću se opet otići cijepiti, ako bude trebalo. Smatram da je to jedino rješenje. Čini mi se kako kampanja za cijepljenje ima pogrešan slogan. ne bih rekao “Cijepi se, misli na druge”. Radije bih rekao “Odluči pametno”, jer to je jedino pametno. Ja sam cijelog života inovator i vjerujem u znanost.”

Kaže da ljudi uglavnom imaju dobre reakcije kad kaže da se četiri puta cijepio:

“Svi me sada zezaju. Kažu, Ante pa ti si sad kao supermen! Nemam negativno iskustvo, svi me hvale jer brinem o svom zdravlju.”

Administrativna greška ovog puta nije skupo koštala

Iako u Hrvatskoj četvrta doza nije odobrena, baš kao niti u ostatku Europe, Antu to baš ne muči previše jer kaže da vjeruje u znanost te da će se cijepiti i devet puta, ako će trebati.

“Ali nije moj problem što sustav ima pogreške. Po meni je Izrael najnaprednija nacija na svijetu, a oni su odobrili četvrtu dozu. Želim se zaštititi, svatko želi brinuti o svom zdravlju. Uostalom, moja je privatna stvar ako se želim cijepiti i ne vidim tu nikakav problem.”

Jutarnji je kontaktirao Ministarstvo zdravstva da objasne kako je moglo doći do ovog slučaja, a oni su odgovorili:

“U cijepnom kartonu za spomenutog gospodina unesene su dvije, te danas treća, na cijepnom punktu na Zagrebačkom velesajmu. Ako dotični tvrdi da se cijepio četiri puta, potrebno je dati na uvid karton s unesenom dozom cjepiva kako bi se provjerilo zašto cjepitelj nije unio još jednu dozu koja nije evidentirana u sustav, mimo plana cijepljenja.”

No, umirovljenik Ante i tu priču zna bolje od nadležnih, pa objašnjava:

“U ožujku sam u Domu zdravlja u Runjaninovoj primio prvu dozu Moderne. Mjesec dana kasnije, 6. travnja, cijepili su me drugom, no primijetio sam da je na toj potvrdi otisnut krivi OIB. Nekoliko dana kasnije zvali su me telefonom da dođem na cijepljenje, a ja sam im rekao da sam već bio, no to očito nitko nije zabilježio. Kasnije sam pokušao izvaditi COVID potvrdu, no nisam mogao jer moje drugo cijepljenje nigdje nije zavedeno – objašnjava umirovljenik.”

Borak.info