Sin pritvoren zbog ubojstva roditelja u Puli. Upucao ih pa zamotao u najlonske vreće?

Osumnjičeni za dvostruko teško ubojstvo u obiteljskoj kući u Puli, 39-godišnji Puljanin, po dovršetku krim-istrage prepraćen je u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske, a do kraja dana bit će ispitan na Županijskom državnom odvjetništvu u Puli, piše INDEX.

Dvostruko ubojstvo dogodilo se u obiteljskoj kući u Argonautskoj ulici u Puli.

“Pulska policija utvrdila je sumnju da je 39-godišnjak počinio dva kaznena djela teškog ubojstva. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u četvrtak u obiteljskoj kući u Argonautskoj ulici u Puli vatrenim oružjem usmrtio muškarca i ženu, u dobi od 67 i 66 godina”, priopćila je PU istarska.

Nad tijelima ubijenih bit će obavljena obdukcija po nalogu nadležnog državnog odvjetnika, a osumnjičeni muškarac je, uz kaznenu prijavu, u popodnevnim satima priveden u pritvorsku jedinicu PU istarske, dodaje se u priopćenju.

Tijela nađena u petak

Policija je u petak oko 16:15 u kući u Argonautskoj ulici 76 u Puli pronašla mrtva tijela supružnika, a neslužbeno se doznaje da je dvostruko ubojstvo počinjeno u četvrtak u garaži kuće, iz vatrenog oružja. 

Osumnjičeni za dvostruko ubojstvo tek se u petak poslijepodne prijavio policiji, nakon čega su policijski službenici u kući u Argonautskoj ulici pronašli dva tijela, koja su navodno bila zamotana u najlonskim vrećama nakon što su upucani.

Sin je sam došao na policiju

Kako pišu istarski portali, žrtve su Dario i Nada B., a počinitelj je njihov sin V.B. Glas Istre objavio je da je ubijeni Dario B. dugogodišnji radnik Uljanika, u kojemu je bio i rukovoditelj. Motiv ubojstva još nije poznat.

Glas Istre neslužbeno doznaje i da za sada nije poznato gdje se ubojica kretao nakon ubojstva, kao ni što je radio u tih 20-ak sati između ubojstva i prijave. Na policiju je došao tek u petak poslijepodne, malo prije 16 sati, zbog čega je policija pronašla tijela oko 16:15.

V. B. ima 39 godina i, koliko je poznato, živio je s roditeljima koje je ubio. Ima i sestru, za koju se također ne zna gdje je boravila u razdoblju prije nego što se njen brat prijavio na policiju.

S obzirom na dosad poznate okolnosti, moguće je da će biti prijavljen za počinjenje dva teška ubojstva. Za teško ubojstvo zakon predviđa kaznu do 40 godina zatvora.

Borak.info