BIVŠA ČASNA DANAS UŽIVA U BRAKU: Bernardica Juretić uplovila je u bračne vode s bogatim poduzetnikom

Bivša časna sestra Bernardica Juretić Rožman u braku je s poduzetnikom Vladom Rožmanom.

Bernardica Juretić Rožman poznata je hrvatskoj javnosti kao psihologinja i humanitarna djelatnica, utemeljiteljica Zajednice Susret, ali i kao bivša časna sestra te bivša ministrica socijalne politike i mladih.

Rođena je u Splitu, a rodom dolazi iz mjesta Srinjine gdje je završila osnovnu školu. Srednju zdravstvenu školu završila je u Dubrovniku, a nakon toga ušla je u redovničku zajednicu ‘Službenica milosrđa’. Radila je i kao medicinska sestra u Njemačkoj, a školovanje je nastavila u Italiji. U Rimu je diplomirala psihologiju te je 1990. godine magistrirala na temu ‘Oboljeli od AIDS-a sa psihološkog gledišta’.

Njezino političko djelovanje datira od 1991. godine kada je postala članicom komisije u borbi protiv ovisnosti Vlade Republike Hrvatske, a 1994. nacionalni koordinator za nevladine udruge iz područja prevencija i tretmana ovisnosti Vlade RH. Od 2002. godine je imenovana savjetnicom, a od 2003. do 2008. godine svoje mjesto je pronašla u Uredu za suzbijanje zloporabe opojnih droga Vlade RH. Naime, 2012. godine postala je vanjski član Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Sabora te je 2016. godine imenovana ministricom socijalne politike i mladih, prenosi Story.

Od pada Oreškovićeve Vlade i Tomislava Karamarka nije bila pretjerano u medijima. Kada je riječ o njezinom privatnom životu, poznato je da se kao ministrica udala na intimnoj ceremoniji u Sheratonu za imućnog poduzetnika Vladu Rožmana.

Ipak, njezin politički put nije stao te je pronašla vremena za politiku u stožeru Suverenista 2019. godine.

‘Nisam odmah odlučila želim li ići na listu jer s jedne strane imam i svoj privatni posao, psihološko savjetovanje, te sam odlučila pomagati volonterski koliko mogu, misleći što mi treba opet biti po medijima. No, prateći situaciju tijekom godinu dana, koliko su trajali naši pregovori, i slušajući ljude koji kritiziraju po modelu ‘trebalo bi ovako, trebalo bi onako’, a zapravo je jako malo onih koji bi podmetnuli leđa, rekla sam sama sebi otkud mi pravo bilo što kritizirati ako sama nešto neću napraviti!? S druge pak strane smatrala sam da imam neku obavezu prema sebi pa i prema mlađim generacijama da svoje znanje i iskustvo koje sam kroz sve ove godine stekla i uložila u pomaganje ljudima stavim na raspolaganje i pripomognem ako ikako mogu da situacija bude bolja. Rekla sam konačno: u redu, vi ste mi najprihvatljiviji, najbliži mojim stavovima, idealima i idem s vama na izbore’, rekla je Bernardica u razgovoru za Večernji list.

U istom je razgovoru objasnila koliko se njezin odnos prema crkvi promijenio.

Promijenilo se, ali nabolje. Zato što svaki čovjek s vremenom raste, vjera je neprestani hod i traženje, učenje. Vjera je put. Ja sam imala nekoliko faza u svom životu na tom vjerskom putu. Moja je vjera došla do sazrijevanja prije nekih šest/sedam godina. Ne sramim se reći da sam prije pet/šest godina susrela Isusa Krista i da sam bila njegova zaručnica, redovnica kao što znate, imala sam svoje zavjete i bila dobra redovnica. Međutim, s godinama se tražite, radite na sebi, imala sam faze kada nisam bila toliko blizu Bogu, Isusu. Mnogi komentiraju kako sam otišla iz samostana i napustila Isusa. I može izgledati da sam u jednom trenutku napustila Isusa jer formalno, kad prestaneš biti redovnica, više nisi ni Isusova zaručnica. Ali uvijek kažem, ako sam ja njega napustila, On mene nije nikada napustio. Ja Krista osjećam svaki dan i uvijek je blizu mene’, rekla je Juretić Rožman pa objasnila kako su joj sigurno neki od kolega u crkvenim redovima zamjerali što ih je napustila.

Osvrnula se i na bračne vode u koje je uplovila s Vladom Rožmanom te je otkrila koliko joj se život promijenio. ‘Nije to promijenilo ništa u mom životu. Kada u bračne vode uplovite s 50-ak godina, kao već izgrađena osoba, brak može biti samo kompromis i tolerancija. Niti suprug može mijenjati mene niti ja njega. Moramo prihvaćati jedan drugog takvima kakvi jesmo i to je to‘, zaključila je Bernardica Juretić Rožman u razgovoru za Večernji list.

Kada je riječ o Vladi, njezinom suprugu, on je vlasnik uspješne tvrtke PRIMAT-RD d.o.o. koju vodi njegov sin Viktor, abave se opremanjem ugostiteljskih, hotelskih i ostalih objekata, građevinsko obrtničkim radovima, sigurnosnom i arhivskom opremom.

Borak.info