Ćiro: Kalinić je nepoznata zvijezda, a Kovačić mi je rekao da me ne poznaje

Ćiro Blažević gostovao je na N1 televiziji. Ondje je govorio o borbi Dinama i Hajduka za naslov prvaka, ali i o igračima poput Matea Kovačića, Brune Petkovića i Nikole Kalinića. Proslavljeni hrvatski trener iznio je sumnje oko novog Hajdukovog centarfora. “Zna se da sam ja dinamovac, ali objektivno gledajući, ne znamo mi što je to Kalinić. On ima jednu veliku reputaciju, a je li u ovoj dobi spreman opravdati očekivanja, to ćemo vidjeti. Dinamovac sam, ali želim od sveg srca da Hajduk bude napokon prvi, bit će jako teško jer Dinamo ima najbolju ekipu.”

Tvrdi da je dobio ponudu da se vrati nogometu, ali ne kao trener, nego u nekoj drugoj funkciji, piše INDEX.

Zbog teške bolesti vjerojatno to neće prihvatiti: “Čisto sumnjam jer je moje zdravstveno stanje uistinu takvo da se moram izboriti za njega pa onda eventualno, ali da idem ovako pa padam tamo na terenu. Uostalom, uvijek sam rekao da mi je želja da umrem na klupi, ali čisto sumnjam. Trebao bih biti angažiran kao savjetnik, a ne kao trener. Trenutno sam pod vrlo teškim terapijama i s nestrpljenjem čekam rezultat terapije i to će odlučiti jesam li sposoban. U glavi se čini da sam dobar, a ovo drugo… Ide veliki prijatelj sa mnom, a on će mi pomoći. To je ‘na dugom štapu’, rekli bi kod nas u Bosni.”

Ćiro govorio o Petkoviću i Kovačiću

Potom se dotaknuo Dinamovog Brune Petkovića: “Za Petkovića moraš gatati hoće ili neće, Kalinić je nepoznata zvijezda, afirmirana, ali za mene nepoznata. On je u vrlo delikatnoj situaciji, on mora opravdati reputaciju, koliko je u stanju? Mi zanemarujemo činjenicu da se hrvatski nogomet digao u kvaliteti, on je apsolutno jednak s najjačim ligama svijeta tako da samo oni najbolji, koji su permanentno u natjecanju, mogu egzistirati u hrvatskoj ligi. Je li Kalinić zadržao tu žustrinu, brzinu, reakciju unatoč godinama? Ja bih to žarko želio jer očekivanja su velika, a kada se to predstavi drugačije, onda su razočarenja još veća.”

Komentirao je i Matea Kovačića, kojeg je prije znao kritizirati: “Ima jedan dečko koji mi se zamjerio, ali to nije razlog da ne kažem da on jedini može biti zamjenik Luke Modrića, to je Kovačić. Ja njega pratim od malena, on ni ne zna da ga pratim, vidim da je izvanserijski materijal. Sad je u Engleskoj i on tamo dobiva titulu najboljeg igrača, a ovdje ne daje ni 50% adekvatno svojim kapacitetima. Ja znam što on može, ima startnu reaktivnu brzinu i zna zabiti gol i daleko od gola. Ja ga javno prozovem, sretnemo se u Opatiji, a on kaže: ‘Ja vas ne poznam’. Ma vraga me ne poznaš, ne bi ti ni igrao da ja nisam napravio što jesam.”

Borak.info