Prvi dvoboj na Svjetskom prvenstvu neće igrati domaćin Katar

Suprotno uvriježenom običaju prve utakmice Svjetskog nogometnog prvenstva igra domaću reprezentaciju, ovogodišnju smotru koja će se održati u Kataru od 21. studenoga do 18. prosinca, otvorit će dvoboj Nizozemske i Senegale, objavio je Međunarodni nogometni savez (FIFA).

Bit će to dvoboj 1. kola skupine A u kojoj su još domaćini Katar i Ekvador, no Nizozemska i Senegal će na terenu stadiona Al Thumama u Dohi već u 11 sati po hrvatskom vremenu, dok će Katar i Ekvador svoj dvoboj igrati istog dana, ali od 17 sati na stadionu Al Bayt u Al Khoru.

Određeni su i termini odigravanja utakmice hrvatske reprezentacije, koja je svrstana u skupinu F s Belgijom, Kanadom i Marokom.

Hrvatska će tako prvi susret protiv Maroke igrati 23. studenoga u 11 sati na stadionu Al Bayt u Al Khoru, četiri dana kasnije svjetskim doprvacima slijedi ogled protiv Kanade u 17 sati na stadionu Khalifa International u Dohiju, a nastup u skupini Hrvatska će zaključiti 1. prosinca u 16 sati protiv Belgije na stadionu Ahmad Bin Ali u Al Rayyanu.

Borak.info