Dr. Mustafa Cerić pratim vijesti, slušam riječi i gledam zvijeri: Nadamo se da će Zapad zaustaviti agresiju Hrvatske i Srbije na bosanski grunt

Dr. Mustafa Cerić na čelu Islamske zajednice se nalazio najduže u povijest institucije reis-ul-uleme, 19 godina. Poznat je po svojim izjavama kojima simpatizira osmansku vlast u Bosni i Hercegovini.

Objavu dr. Mustafe Cerića na Facebooku prenosimo u cijelosti:

VRIJEME JE DA ZAPAD SKINE SVOJ SRAM ZBOG BOSNE

Bošnjaci moji,

Mislim na vas, ma gdje bili, ovih dana dok postim Ramazan. Pratim vijesti, slušam riječi i gledam zvijeri, koje se iznova udružuju za novi ili nastavljeni zločinački poduhvat protiv Bosne i Bošnjaka/Bosanaca.

Iz Zagreba na čelu Zorana Milanovića, poglavnika svih Hrvata a iz Beograda na čelu s Miloradom Dodikom, alter ega Aleksandra Vučića, vožda svih Srba.

Nakon neuspjeha da nam genocidom otmu bosansku vjeru, naciju i državu, sada hoće da nam prevarom otmu bosanski grunt, bosansku zemljišnu knjigu.

Skužili su da kad nam otmu bosanski grunt, oteli su nam sve što imamo – vjeru, naciju i državu. Ali, skužili smo i mi da bez grunta nema vlasnika, a bez vlasnika nema naroda.

Nema nas u Bosni, što je bio cilj i Zagreba i Beograda odvajkada. Nije li, stoga, vakat da glasno kažemo da je riječ o udruženom križarskom pohodu protiv islama i muslimana u Bosni?

Pozivam za svjedoka bivšeg američkog senatora a sadašnjeg američkog predsjednika Džo Bajdena, koji je ne tako davno ovako svjedočio:

– Ovo je zvjerstvo, trebamo hitno dići embargo, trebamo poslati i učiniti dostupnim oružje vrijedno 50 miliona dolara direktno, odmah tim ljudima!

– Bio sam u Tuzli zadnji put kada se ovo dogodilo. Gledao sam kako dolaze kamioni krcati sa ženama i djecom. Mislio sam da slave jer su djecu držali iznad glava, u ovim kamionima za otpad.

– Kako su izašle iz kamiona shvatio sam zašto su djecu držale iznad glava. – Znate zašto? – Zato što su u kamionu bila tijela tri djeteta koja su ugušena do smrti!

Ležala su na dnu ovih stočnih vagona Aušvica iz 1995. godine! – Da ovo nisu muslimani svijet bi reagirao, isto kao što bi reagirao i 1930-ih da nisu Jevreji bili u pitanju.

– Neka se Zapad stidi, kazao je tada hrabri i bez dlake na jeziku Džo Bijden nakon pada Srebrenice. Gospodine predsjedniče Bajden, vaše riječi su bile kako tada tako i sada mehlem za bosansku krvavu ranu od genocida.

Ali, vaši današnji izaslanici za Bosnu nisu na razini vaših riječi jer nam ovih dana šalju poruke, koje nas jako uznemiravaju. Opet nam se nameće embargo, embargo na pravo da imamo normalnu, demokratsku i civiliziranu državu.

Mi Bošnjaci/Bosanci smo dokazali cijelome svijetu da nismo barbari i zato ne prihvatimo da nam barbari crtaju mapu putu, koja nas opet vodi u pakao udruženog zločinačkog ili križarskog poduhvata. Bošnjaci/Bosanci moji,

Moramo izdržati i sada kao što smo izdržali i nekada u nadi da američki predsjednik Bajden neće morat govoriti nakon pada bosanske države „da nismo muslimani svijet bi reagirao“.

Nadamo se da će Zapad (viski predstavnik Kristijan Šmit) ovoga puta reagirati prije nego što bude kasno i zaustaviti agresiju Hrvatske i Srbije na bosanski grunt.

Europi ne treba ni sirijski ni ukrajinski scenarij pod smrtonosnom ruskom palicom!

Vrijeme je da Zapad skine svoj sram zbog Bosne!

Borak.info