VIDEO Branitelji Mariupolja javili se na Twitteru, poslali su poruku svijetu

Branitelji Mariupolja su objavili snimku u kojoj pozivaju ljude diljem svijeta da izađu na ulice i pozovu svoje vlade da pomognu Ukrajini u borbi protiv ruske invazije.

Video je na Twitteru objavio Azov.

“Svi smo se promijenili u 47 dana rata. Promijenili smo se i ostarjeli. Počeli smo više cijeniti plavo nebo i žuto sunce. Svaki Ukrajinac sad ima više ožiljaka na srcu. Duše izmučenih, mučenika i nevinih djece, žena i staraca nas čekaju u raju”, rekao je vojnik. “Njihove duše nam dolaze u snu i šapuću nam: Bori se sine, bori se oče, bori se dragi”, dodao je, piše Index.

Ukrajinske snage u opkoljenom gradu Mariupolju navodno se pripremaju za posljednju bitku s Rusima, koji već šest tjedana pokušavaju osvojiti taj grad. Nedostaje im streljiva. 

“Nastavljamo se boriti za ukrajinski Mariupolj”

“Čujete li, Ukrajinci? Nikad ne zaboravite tko ste, tko su vam preci, čija krv teče vašim venama. Sad svi moramo biti ujedinjeni. Pobijediti zlo koje uništava sve živo. Koje svjetlo zamjenjuje mrakom. Pozivam vas na jedinstvo, na borbu.”

Vojnik je pozvao cijeli svijet i sve koji “imaju hrabrosti” da izađu na ulice s ukrajinskim zastavama.

“Pod ukrajinskim zastavama pozovite svoje političare da odlučno oslobode Mariupolj, Herson, Izjum i druge gradove i da zaustavimo ovaj rat. Pomozite našoj vladi, da se čuje njen glas u borbi za Ukrajinu. Učinite to za naše mrtve, žive i nerođene. Vjerujemo u vojno i političko vodstvo Ukrajine. Nastavljamo se boriti za ukrajinski Mariupolj”, rekao je vojnik.

Borak.info