ISTINA JE! LOŠO JASNO PORUČIO: ‘Perkoviću mnogi nisu ni do koljena! Nas sedam generala potpisali smo za pomilovanje njega i Mustača’

Po riječima umirovljenog generala Ljube Ćesića Rojsa, sedam generala uključujući i njega potpisalo je zahtjev za pomilovanjem Josipa Perkovića  Zdravka Mustača.

Potpisnici zahtjeva za pomilovanjem dvojca osuđenog na doživotnu kaznu zatvora zbog pomaganja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, a koji je sastavio njihov odvjetnik Ante Nobilo su, osim Rojsa, umirovljeni hrvatski generali Ivan Čermak, Marinko Krešić, Pavao Miljavac, Ante Gotovina, Krešimir Ćosić te umirovljeni admiral Davor Domazet Lošo.

“Perkoviću mnogi nisu ni do koljena”

Davor Domazet Lošo u potpunosti se slaže s Rojsom koji nam je već prethodno kazao kako je “Perković za Hrvatsku napravio više od cijele brigade njegovih progonitelja”. Umirovljeni admiral HV-a to nam je objasnio riječima:

“Svi Perkovićevi progonitelji nisu mu ni do koljena. Živi sam svjedok perioda kada nas je u zapovjedništvu Zboru narodne garde bilo samo 14 i kada od oružja nismo imali apsolutno ništa.  Upravo zahvaljujući njemu i njegovim sposobnostima, došli smo do prvog naoružanja“, doznajemo od Domazeta Loše koji kaže da ne zaboravlja Perkovićev angažman u stvaranju samostalne Hrvatske, piše Dnevno.hr.

Naš sugovornik smatra kako Perkoviću mnogi jednu stvar nikako nisu mogli oprostiti:

“Učinio je puno za Hrvatsku i nema ništa s tim ubojstvom”

“Početkom stvaranja države, predsjednik Franjo Tuđman je dao priliku svima koji su u bivšem režimu ostvarili dobre vojne karijere. Josip Perković je tu priliku iskoristio i vjerujem da mu je to najveći krimen.”.

Osim toga, Lošo je uvjeren kako Perković sjedi nevin u zatvoru u kojem će, odbije li se pomilovanje, ostati do kraja života:

“On nema nikakve veze s ubojstvom Đurekovića. To je vrlo jednostavno… KOS i UDBA nisu mogla ubijati, a da to nisu znali njemački ‘obavještajci’. Preko njegovih leđa prikrivena je ‘prljava rabota’ njemačke obavještajne službe BND, a naručitelj ubojstva je poznat”, nedorečeno zaključuje naš sugovornik.

Borak.info