“Desničari u pubu” će raspravljati o budućnosti BiH

“Čast nam je najaviti prve “Desničare u pubu” u Mostaru, stolnom gradu Hrvata u Bosni i Hercegovini. Tema prvoga susreta bit će prošlost, sadašnjost i budućnost Herceg-Bosne. 

Bosna i Hercegovina nalazi se trenutno u najozbiljnijoj političkoj krizi od 1990-ih, Milorad Dodik iznova najavljuje pokretanje postupka osamostaljenja Republike Srpske, a postoji mogućnost i da hrvatske i srpske stranke nakon izbora na jesen blokiraju sastavljanje nove vlade. Nemogućnost dogovora s bošnjačkim političkim strankama oko zajedničkih načela na kojima bi funkcionirala cjelovita BiH ponovno otvara pitanje stvaranja Herceg Bosne kao zasebne hrvatske federalne jedinice u BiH, kao i nacionalnoga samoodređenja Hrvata u BiH. 

Pitanja za razmišljanje: Može li eventualna promjena izbornoga zakona riješiti glavne probleme s kojima se suočavaju Hrvati u BiH? Kakve su, po vašem mišljenju, mogućnosti za uspostavu hrvatske federalne jedinice u sljedećem razdoblju? Bi li uspostava hrvatske federalne jedinice bila konačno rješenje hrvatskoga pitanja u BiH ili ne? Kakve bi to moglo imati posljedice po političku scenu među Hrvatima, a kako bi se odrazilo na bošnjačku politiku? Što bi to sve značilo po hrvatsko-bošnjačke odnose? 

“Desničari u pubu” je neformalna udruga u kojoj se u opuštenoj atmosferi raspravlja o aktualnim društveno-političkim temama iz desnoga gledišta. Druženje je otvoreno za sve. Rasprave su moderirane, a teme se unaprijed biraju i najavljuju te svaki sudionik ima mogućnost predložiti temu budućih rasprava. Ako uz kriglu piva i politički nekorektno društvo želite slobodno raspravljati, pridružite nam se u četvrtak, 21. travnja 2022. u 19 sati u caffe baru “Pink”, Ulica kralja Tomislava bb (kod Starog igrališta), Mostar”, priopćeno je iz udruge.

Borak.info