VIDEO: Nakon potresa stijena se obrušila s brda i kroz krov ušla u kuću gdje je jedna osoba izgubila život

Snažan potres jačine 5,6 stupnjeva po Richteru koji je sinoć pogodio Bosnu i Hercegovinu odnio je i jedan mladi život. Naime, 27-godišnja Elmira Sefo iz Stoca podlegla je uslijed teških ozljeda koje je zadobila u obiteljskoj kući na koju se obrušila ogromna stijena.

Ekipa N1 televizije nalazi se u Stocu i prati situaciju, a jutros je obišla i mjesto Kukavac u kojem se nalazi obiteljska kuća u kojoj je stradala djevojka.

Prve fotografije koje su zabilježili pokazuju oštećenja nastala na kući uslijed potresa, ali i jedan od nekoliko komada stijene koji su se obrušili sinoć na dom mlade Stočanke.

Zadobila je teške ozljede i prevezena je hitno u bolnicu u Mostaru, međutim, usprkos velikim naporima liječnika, nisu joj uspjeli spasiti život.

Sinoć se obratio i načelnik Općine Stolac Stjepan Bošković koji je kazao da će općina pomoći u saniranju štete na kući te naglasio da se barem to može učiniti s obzirom na to da je život djevojke nemoguće vratiti.

Također, značajnija materijalna šteta u Stocu nije pričinjena, a kako su javljali mnogi građani, na putevima su bili primjetni sve češći odroni.

Još se radi procjena štete, a svi ozlijeđeni su zadobili lakše ozljede i pušteni na kućno liječenje.

Kako javlja reporterka N1 na putu iznad kuće su vidljivi ostaci obrušenih stijena, a na krovu kuće u kojoj je stradala djevojka nalazi se najlon kojim je prekrivena rupa nastala nakon što se obrušila stijena na nju.

U kući trenutno nikoga nema, kao što je već poznato roditelji i sestra preminule djevojke su zadobili lakše tjelesne ozljede, a od mlade Elmire se od sinoć opraštaju mnogi i oni koji su je poznavali, ali i oni koji nisu, ali najiskrenije suosjećaju sa obitelji.

Susjedi su potresene i pod jakim emocijama, shrvani su bolom zbog gubitka mladog života, a tu je, s druge strane, strah od mogućih novih potresa.

Jedan od susjeda je za N1 rekao da je prvi pritrčao djevojci u pomoć nakon nesreće, ali da je, nažalost, vidio da nema pomoći jer, kako je dodao, zadobila je izuzetno teške ozljede.

Borak.info