Strava na ruskoj televiziji, Simonjan: ‘Ili ćemo izgubiti u Ukrajini ili počinje Treći svjetski rat

Margarita Simonjan, urednica državne televizije RT i jedna od najistaknutijih glasnogovornika Kremlja, izjavila je sinoć na TV-u da je ideja da Putin pritisne crveni gumb vjerojatnija od ideje da će dopustiti Rusiji da izgubi rat.

‘Ili ćemo izgubiti u Ukrajini’, rekla je, ‘ili počinje Treći svjetski rat. Mislim da je Treći svjetski rat realniji, poznavajući našeg vođu, objavio je dailymail.

‘Ovo je na moj užas s jedne strane’, rekla je skupini stručnjaka koji su se nervozno pomicali na svojim mjestima, ‘ali s druge strane, to je ono što jest. Otići ćemo u raj, a oni će jednostavno crknuti… Svi ćemo jednom umrijeti, rekla je u emisiji Margarita Simonyan.

Njeno mirno zamišljanje nuklearnog holokausta posljednja je prijetnja s najviših razina ruske države, nakon što su kolega propagandist Vladimir Solovjov, ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i sam Putin zaprijetili u posljednjih 48 sati, prenosi Slobodna Dalmacija.

SAD i Ujedinjeno Kraljevstvo takvu su retoriku odbacile kao halabuku, ali sve veća učestalost prijetnji u kombinaciji s neuspjesima ruske vojske potaknut će bojazan da je sukob u stilu hladnog rata sada realna mogućnost prije završetka rata u Ukrajini.

Do ovoga je došlo nakon što je prošlog tjedna Rusija uspješno testirala svoju najnoviju nuklearnu raketu – Sarmat 2 , a Putin se hvalio da može pogoditi ciljeve bilo gdje na zemlji i da je ne može zaustaviti nijedna trenutna proturaketna obrana, piše dailymail.

Borak.info