Tragedija potresla Hercegovinu: “Bio si najpozitivniji član ovog kolektiva i ovaj klub bez tebe nikad više neće biti isti!”

U prometnoj nesreći koja se dogodila sa srijede na četvrtak poginuo je mladi nogometaš Malonogometnog kluba ‘Hercegovina’ Široki Brijeg Mile Zelenika.

Zelenika je igrao za malonogometni klub Hercegovina iz Širokog Brijega koji je nekoliko sati ranije pobijedio Salines Tuzla City 6-3 u drugoj utakmici četvrtfinala doigravanja bosanskohercegovačkog prvenstva u dvorani Pecara i izborio majstoricu.

Igrao i veliki nogomet za Kreševo, ranije i za Čapljinu i Cibaliju, a u futsalom se počeo baviti 2018., kad je pristupio Zrinjskom. Nastupao je i za MNK Seljak. Nažalost, mladi život prerano je prekinut.

Kako stoji u priopćenju MUP-a ŽZH prometna nesreća dogodila u 2:40 sati u naseljenom mjestu Dobrič kod Širokog Brijega.

Utvrđeno je da je do prometne nesreće došlo na način da je M.Z. upravljajući vozilom marke Citroen krećući se iz smjera Širokog Brijega u smjeru Mostara, izlaskom iz lijevog zavoja na dijelu magistralne ceste M 6.1 u mjestu Dobrič, izgubio kontrolu nad vozilom i istim sišao van kolnika u desnu stranu  te vozilom udario u zid dvorišta obiteljske kuće. Uslijed zadobivenih ozljeda vozač je na mjestu poginuo.

Od pokojnog Mile Zelenike opraštaju se sportaši i sportski kolektivi NK Široki Brijeg, ŽNK Široki Brijeg, HKK Široki, HFC Zrinjski, kao i brojni prijatelji.

“Brate, prijatelju dobri, neka ti je pokoj vječni. Falit ćeš i ne znaš koliko”, napisao je na svom statusu trener vratara MNK Hercegovine Bernard Glavina.

“Kralju moj dobri, vidjet ćemo se na nekom boljem mjestu, voli te Brat”, napisao je kapetan MNK Hercegovine Mario Mikulić.

“Bio si najpozitivniji član ovog kolektiva i ovaj klub bez tebe nikad više neće biti isti. Pokoj vječni daruj mu gospodine”, piše na stranici kluba.

Na službenoj stranici NK Široki Brijeg piše: “Dragi Mile, počivaj u miru Božjem! Njegovoj obitelji, prijateljima i suigračima iz MNK Hercegovina izražavamo najdublju sućut!”

Dragi Mile, počivaj u miru Božjem! Ovim putem izražavamo najdublju sućut njegovoj obitelji, prijateljima i cijelom kolektivu MNK Hercegovina”, stoji na stranici HKK Široki.

Dragi Mile počivao u miru Božjem! Pokoj vječni daruj mu Gospodine! Obitelji, prijateljima i suigračima izražavamo iskrenu sućut, napisali su na stranici Športskog saveza Grada Široki Brijeg.

Ovim putem portal Borak.info izražava sućut obitelji Zelenika i cijelom kolektivu MNK Hercegovina.

A našem Mili pokoj vječni!

Borak.info