Predstavljanje glazbenog albuma: “Pjesme o ljubavi” autorice Lucije Zovko

Lucija Zovko predstavlja svoj prvi samostalni album u petak, 6. svibnja, u 20.00 u dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Album pod nazivom »Pjesme o ljubavi« svjetlo dana ugledao je prije dvije godine kada ga je izdala kuća »Laudato« iz Zagreba, a ovo je njegovo prvo predstavljanje.

Novi album obuhvaća deset domoljubno-duhovnih pjesama te se na njemu nalazi i »Pjesma o ljubavi« posvećena hercegovačkim fratrima koja je 2016. nagrađena na natječaju u sklopu Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca što ih svake godine priređuje Vicepostulatura postupka mučeništva »fra Leo Petrović i 65 subraće« pod vodstvom fra Miljenka Stojića.

Pjesma »Pozdrav Majci«, koju izvodi s klapom Bratovština, proglašena je Duhovnom pjesmom godine na Radiopostaji »Mir« Međugorje te najizvođenijom marijanskom pjesmom na Laudato televiziji 2021.

Autor stihova i glazbe je Stanko Zovko, Lucijin suprug. Studijske aranžmane potpisuju Josip Vukoja, Saša Miočić i Gabrijel Prusina, a glazbeni producent albuma je Franjo Kraljević.

Lucija će nastupiti uz pratnju Simfonijskog orkestra Mostar i njihovog rock sastava, pod ravnanjem maestra Damira Bunoze.

Gost koncerta je klapa Bratovština.

Mostar, 3. svibnja 2022. (Lucijana Kožul)

Borak.info