Luka Modrić može zaokružiti ‘decimu‘: ako Real Madrid osvoji titulu bit će to deseta godina zaredom da jedan hrvatski nogometaš slavi u Ligi pvaka

Luka Modrić može zaokružiti „decimu”. Osvoji li 36-godišnji Modrić u finalu koje se 28. svibnja na St. Denisu Ligu prvaka s Real Madridom u okršaju protiv Liverpoola bit će to deseta godina zaredom da je najprestižnije europsko klupsko natjecanje osvojio neki hrvatski nogometaš.

Ovaj spektakularan niz traje već devet sezona, a kapetan reprezentacije Hrvatske drži ga na životu i u desetoj. Prethodno su Ligu prvaka osvajali Mario Mandžukić 2013. godine s Bayernom, Luka Modrić 2014. s Realom, Ivan Rakitić 2015. kojem je to uspjelo kao nogometašu Barcelone, potom su Luka Modrić i Mateo Kovačić to uspijevali u tri sezone uzastopce 2016.-2018. s Realom, Dejan Lovren 2019. je to napravio s Liverpoolom, Ivan Perišić 2020. u momčadi Intera te prošle sezone Mateo Kovačić 2021. koji je slavio s Chelseajem.

Ujedno je ovo 11. finale u nizu u kojem nastupaju hrvatski nogometaši, jer je u onom 2012. između Chelseaja i Bayerna igrao Ivica Olić, a Danijel Pranjić bio je također u zapisniku no nije ušao u igru. Posljednji finalni susret LP u kojem nije bilo hrvatskih nogometaša bio je ogled Barcelone i Manchester Uniteda 2011. godine.

Borak.info