(VIDEO)Muškarcu koji je u Grčkoj nogom šutnuo mačku u more prijeti do 10 godina zatvora

Grčka policija uhitila je muškarca koji je nogom šutnuo mačku u more dok je večerao u restoranu na otoku Evia. U snimci objavljenoj na društvenim mrežama tri osobe su sjedile u otvorenom restoranu kad su im prišle dvije mačke.

Pokušali su ih ribom namamiti u more, a onda je jedan od muškaraca mačku nogom šutnuo u more. Ako bude optužen, mogao bi se suočiti s 10 godina zatvora. Također bi mogao dobiti maksimalnu novčanu kaznu u iznosu od 50 tisuća eura, prenosi Metro. 

Mačku su mještani nakon incidenta odveli veterinaru, gdje je ustanovljeno da je neozlijeđena, piše INDEX.

“Nasilje nad životinjama je neprihvatljivo. Čestitam onima koji su objavili snimku”, rekao je grčki ministar policije Takis Theodorikakos.

Grčka je 2020. donijela strog zakon prema kojem se zlostavljanje životinja kažnjava s jednom do deset godina zatvora. Odluka je jednoglasno izglasana u parlamentu, a osigurava i pozamašne novčane kazne. 

Prema The Guardianu, Grčka ima jednu od najvećih populacija pasa i mačaka lutalica na svijetu, a aktivisti za prava životinja procjenjuju da samo u Ateni postoje milijuni uličnih mačaka i pasa.

Borak.info