Šibenčani zadnja nada Hajduku: Pokušat ćemo dati maksimum

Nakon pobjeda Dinama i Hajduka u derbijima s Osijekom i Rijekom u prošlom kolu zagrebački klub na korak je do obrane naslova prvaka.

Do kraja su dva kola, a Dinamo vodi sa 73 boda, četiri više od drugoplasiranog Hajduka i računica je posve jasna – igrači Ante Čačića sami su krojači svoje sudbine i već u pretposljednjem kolu sljedeće nedjelje u kojemu gostuju kod Šibenika pobjedom mogu do naslova bez obzira na ishod subotnje utakmice Hajduka i Istre 1961. Splićani se pak nadaju da Šibenik može otrgnuti barem bod Dinamu, što bi otvorilo mogućnost Hajduku da u posljednjem kolu u derbiju pobjedom u foto-finišu zasjedne na vrh, naravno pod uvjetom da prije toga pobijedi Istru 1961 sljedeći vikend.

– Normalno je da ćemo napraviti sve i dati svoj maksimum da Dinamu prolongiramo borbu za titulu do zadnjeg kola. Dat ćemo sve da to napravimo, najavio je trener Šibenika i legenda Hajduka Dean Računica za RTL i nastavio:

– U nogometu i sportu općenito se čuda događaju. Doduše, ne često. Mi vjerujemo da to čudo možemo napraviti u nedjelju. Trebat će nam najbolja utakmica sezone, trebat će nam malo sreće i ako sve to bude sklopljeno u jedan mozaik možemo se nadati da ćemo napraviti pozitivan rezultat, najavio je Računica.

Na Šubićevac stane nešto manje od 3500 gledatelja, a Dinamo je za nedjeljnu utakmicu dobio 638 ulaznica. Očekuje se da će BBB-i neformalnim kanalima pokušato doći do još učaznica, iako se one ne bi smjele prodavati gledateljima s navijačim obilježjima gostujuće momčadi.

Borak.info