SIPA pretresa više lokacija u Mostaru i Širokom Brijegu

Postupajući po naredbama općinskih sudova u Visokom i Zenici, u nastavku operativnih akcija “META”, u ranim jutarnjim satima, od strane policijskih timova Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Zeničko-dobojske županije, započeli su istovremeni pretresi na trideset tri lokacije u Visokom, četiri lokacije u Zenici, jednoj lokaciji u Mostaru i jednoj u Širokom Brijegu.

Aktivnosti u okviru akcije “META” poduzimaju pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, u suradnji sa Federalnom upravom policije i uz tehničku podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA).

Pretresi objekata i lica na navedenim lokacijama vrše se s ciljem pronalaženja i privremenog preuzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku, kao i lociranja i lišenja slobode 32 osobe koja su meta akcije, a koja se sumnjiče za izvršenje više krivičnopravnih radnji u okviru krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”, “Odavanje službene tajne”, “Krivotvorenje isprave”, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i krivična djela iz članka 52. Zakona o nabavljanju. , držanju i nošenju oružja i općine u Zeničko-dobojskoj županiji.

Institucije su poručile kako će tijekom dana objaviti više informacija o ovoj akciji. 

Borak.info