(VIDEO)U Širokom Brijegu održana kazališna predstava „Na kavici u podne“ u izvedbi glumaca Teatar Gavran: Mladene Gavran i Vedrana Komeričkog

Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg organizirao je kazališnu predstavu „Na kavici u podne“ koja je održana sinoć u dobro ispunjenom kinu Borak u izvedbi glumaca Teatar Gavran: Mladene Gavran i Vedrana Komeričkog.

Autor i redatelj predstave je Miro Gavran, a portal Borak. info donosi kratki video uz suglasnost autora.

Na Kavici u podne” je iznimno topla kazališna predstava u kojoj su glavni junaci majka i sin koji su karakterno bitno različiti.

Autor je Miro Gavran, najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu nakon iznimno uspješnih obiteljskih komedija “Sladoled” i “Pivo”, u kojima je tematiziran odnos majke i kćeri, odnosno oca i sina, u ovom tekstu koji se žanrovski teško može svesti samo na dramu ili samo na komediju, na uvjerljiv način oslikava odnos majke i sina, koji kroz dva desetljeća prožive i brojne neželjene životne situacije, bivajući jedno drugome pouzdanim ogledalom, čak i u trenucima kada se razilaze u ocjenjivanju toga života.


Ova nježna priča oslikava prepoznatljive junake i pruža glumcima odličan materijal za izgradnju uvjerljivih karaktera. Radnja se odvija u Zagrebu od 1988. do 2019. godine.

Borak.info