Milanović: “Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH mirnim putem!”

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OSRH Zoran Milanović sudjelovao je na obilježavanju osnutka 2. gardijske brigade “Gromovi. 

Osvrnuvši se na proširenje NATO-a, rekao je kako međunarodni partneri nisu ozbiljno shvatili njegovu upozorenje oko stanje u BiH.

– Nisu ozbiljno shvatili jer smo kao zemlja i vlast razjedinjeni i poigravaju se s nama. Moramo tu biti jedinstveni. Kada bi bili Plenković i ja bili jedinstveni istog trena bi nas shvatili ozbiljno i problem bi bio riješen, rekao je.

Dodao je i da ne odustaje od ultimatuma.

– Ja nemam izbora, moram se boriti za elementarna prava Hrvata u BiH mirnim putem, druge nema, kazao je predsjednik Milanović.

Odgovorio je i Jandrokoviću.

– Odgovaram grubo uvijek onima koji vrijeđaju, provociraju, podmeću i tako će uvijek biti. Drago mi je za taj suzdržani ton, ali, me neće uspavati. Neće me ušutkati. O čemu se radi? Nije pitanje mudrosti već nacionalnih interesa. Ja predstavljam Hrvatsku i Hrvate i sve naše građane. Neodgovorno je da netko tko vodi hrvatsku državu i ima načina da zaštiti Hrvate, da ne koristi sve instrumente koji mu stoje na raspolaganju. A to znači – izmjena izbornog lopovluka u BiH je bankarska garancija, rekao je.

Borak.info