(VIDEO)Petar Bosančić: Čuo sam da u derbijima protiv Sarajeva uvijek imamo jako veliku podršku navijača

U velikom derbiju 31. kola m:tel Premijer lige BiH NK Široki Brijeg odmjerit će snage s FK Sarajevo u subotu, 14. svibnja na Pecari s početkom u 17 sati.

Subotnji sraz plavo-bijele i bordo momčadi na konferenciji za medije najavili su šef stručnog stožera Ivica Barbarić i branič Petar Bosančić.

Na početku obraćanja medijima Barbarić je istaknuo zadovoljstvo igrom protiv Borca u Banja Luci u srijedu i poručio kako je ta utakmica bila dobar temelj u pripremi subotnjeg derbija.

„Stav i borbenost kao na toj utakmici trebamo imati u svim preostalim utakmicama. Utakmice koje dolaze bit će teške i treba unaprijediti sve segmente kako bismo došli do željenog cilja, a to je pobjeda u svakoj utakmici“, kazao je Barbarić.

Bordo momčad na Pecaru dolazi nakon promjene na trenerskoj klupi i uoči finala Kupa BiH protiv FK Velež Mostar.

„Sarajevo je jako kvalitetna momčad i imaju dosta individualno kvalitetnih igrača. Moramo biti koncentrirani u ovoj zahtjevnoj utakmici i maksimalno raditi kako bi došli do pobjede“, naglasio je. Branič Petar Bosančić, kojem je ovo prvi derbi protiv Sarajeva, najavio je zahtjevnu utakmicu i kazao kako očekuje dobru atmosferu i podršku navijača.

„Čuo sam kako u ovom derbiju atmosfera bude jako dobra i da bude velika podrška navijača. Mi smo koncentrirani na svoju igru i pripremu za koju nismo imali puno vremena zbog gustog rasporeda. Znamo sve o Sarajevu, dobro su nam poznate njihove kvalitete. Ipak, sve smo podredili ovoj utakmici, u derbiju nas zanimaju samo tri boda“, naglasio je.

Za razliku od situacije uoči prošlog kola, Barbarić u derbiju može računati na širi fond igrača. Na raspolaganju neće imati samo ozlijeđene Božu Musu i Iliju Mašića.

„Problem može biti umor, ali kako nama tako i drugima, pa zbog toga moramo odgovoriti zadatku na najbolji mogući način“, poručio je Barbarić.

Okršaji dviju momčadi, bez obzira na poziciju na tablici, uvijek su mamili ljubitelje nogometa i bili odigravani u pravom nogometnom ozračju. Očekuje se veliki broj navijača, a dolazak na Pecaru potvrdila je i skupina od 150 Hordi zla.

Pravdu u derbiju dijelit će Zoran Grbić iz Prijedora. Utakmicu će izravno prenositi platforma MY TV.

Borak.info