Vozačica kamiona ne boji se teškog posla: Toliko zaradim da radim samo pola godine

U svijetu rada ima dobro plaćenih poslova, samo što ih neki ne mogu pronaći ili prepoznati, a neki se njima ne žele baviti zbog predrasuda.

Među takvima nije Ashlea iz Pertha u Australiji koja je počela raditi udaljenom rudniku kao novak bez iskustva. “Nakon otprilike tri mjeseca, moja satnica je narasla na 43,50 dolara na sat. Za prvu godinu rada kao početnica koja još uči zanat dobivala sam oko 94.000 dolara godišnje. Danas zarađujem 51,50 dolara na sat, u videu na Tik-toku objasnila je Ahley i dodala da nakon nekoliko povišica kasnije zarađuje oko 112.000 dolara godišnje. Tvrtka plaća radnicima bonus za vjernost svaki mjesec, a to je preko 2000 dolara, prenosi Kambus.info.

Marljiva i odvažna Australka koja je imala petlju prihvatiti izazov radi po metodi FIFO – fly-in fly-out, razgovorno ‘uleti-izleti’ koja ljude što rade u udaljenim područjima odvozi na mjesto posla umjesto da se moraju preseliti.

Nije svatko marjiv i odvažan kao Ashlea, ali nađe se takvih djevojaka. Na ovim prostorima svakako više nego što ima takvih radnih mjesta i poslodavaca. Možda će Ashleina videoobjava potaknuti i poslodavce da oglase slične poslove, kao i ljude da se na njih jave. Vremena su takva da su nam potrebni odvažni ljudi, ali i dobro plaćeni poslovi.

Borak.info