RAZLUČIVANJE KORAKA – HODOČASNIČKA PRIČA OTISNULA TRAG STOPALA OD ZAGREBA DO MEĐUGORJA

Od Zagreba do Slunja s dva prijatelja, koji su ondje odustali jer dalje nisu mogli. A od Slunja do Međugorja s Gospodinom i svojom sjenom koja ga je vjerno pratila tijekom dvanaest dana pješačenja pod sunčanim svodom.

I taj 25-godišnji Zagrepčanin, ramskih i janjevačkih korijena, iscrpljen, dva je dana odmarao kod rodbine u Kistanju te obnovljen i odlučan nastavio „lagano“ pružati svoje korake s nakanom razlučivanja životnih koraka.

Cilju se približio na Tijelovo u još i te kako vrućem popodnevu. A onda se pridružio sudionicima 13. hodočašća obitelji Kraljici mira, koje organizira udruga „Kup karmel“ iz Zagreba. Po završetku programa 19. lipnja, s ostalih 700-tinjak sudionika planira povratak u Zagreb.

Hoće li tada njegovi koraci biti „razlučeni“, što god to značilo? Hoće li ostaviti posao i krenuti, možda, putem duhovnog poziva? – To je nagađanje, jer je na ovo drugo pitanje već odgovorio kako se ne osjeća dostojnim svećeničkog poziva. Pretpostavka je i da je tolika skromnost već dostojnost, ako ne i put. A ono što nije pretpostavka, nego iskustvo Međugorja, jest činjenica nevjerojatnih zaokreta, životnih.

Višnja Spajić/Radio Mir Međugorje

Borak.info