UNIŠTIO DINAMO, DANAS PRODAJE KONDOME: ‘To sam ja, puno sek*a, nema pravila, čist život…’

Dinamovi navijači već generacijama pamte puno stresa koje su donijele europske utakmice. Bilo je tu i puno pobjeda i velikih razočaranja, a jedno od njih stiglo je u ljeto 1997. u kojem se na Maksimiru pamti prolazak pokraj Partizana u kvalifikacijama za Ligu prvaka, s nezaboravnih 5:0 u zagrebačkoj utakmici.

Nakon toga, Dinamo koji se tada zvao Croatia nastavio je svoju borbu za Ligu prvaka protiv engleskog Newcastlea. Bila je to jedna od onih priča koje donose stres. U Engleskoj je bilo 2:1 za domaću momčad, a nakon toga, Plavi su na uzvratu na Maksimiru izborili produžetke s 2:1, a presudio je gol Gruzijca Temurija Kecbaje za 2:2 nakon što ga je poslužio Faustino Asprilla, kolumbijski napadački majstor koji je dao svoj pečat u Newcastleovoj akciji nakon što su gosti do lopte došli poslije pogreške Darija Šimića.

Prije toga, Asprilla je na Maksimiru bio i strijelac, zabio je iz penala, a poslije karijere u kojoj je blistao na terenu, s ovim Kolumbijcem koji je danas 52-godišnjak ostaje zanimljivo i nakon nogometa, piše Dnevno.hr.

Otkrio dio svoje priče

Asprilla je o samom sebi pričao u intervjuu za talijansku La Gazzettu dello Sport, vodeći sportski list u zemlji u kojoj je igrao za Parmu, nakon odlaska iz Newcastlea. Svoj pristup približio je jednostavno. Pravila ga ne zanimaju, s objašnjenjem da je tako gledao na stvari i dok je bio u akciji na terenu, a toga se drži i u nastavku života. ‘Probudim se u podne, a nakon toga dolazi obilan doručak, baziran na voću. Popodne se odmaram. Onda se istuširam, pa dolazi večera, a onda tulumarim do zore’, opisao je kako danas izgleda njegov uobičajeni ritam.

Pokrenuo biznis s kondomima

Asprilla spava, jede, odmara se i tulumari, ali to nije sve. Mora se od nečeg i živjeti, a kako je rekao u razgovoru za poznati talijanski sportski list, to radi prodajući šećernu trsku vladi u svojoj zemlji, a prodaje i kondome s oglašivačkom kampanjom koja se zbog toga vodi.

‘Znate, meni je sek* uvijek bio jako važan. Ja sam Asprilla, puno sek*a, nema pravila, čist život’, postavio je Kolumbijac stvari na svoje mjesto.

‘Recite mi tko danas dribla?’

S pristupom nogometu i životu kakav ima, bivši kolumbijski reprezentativni napadač s bogatim klupskim iskustvom rekao je da mu današnji nogomet ne leži.

‘Gledam nogomet, ali djeluje mi kao da su to sve vojnici koji slušaju naredbe trenera. Recite mi tko danas dribla?’, postavio je pitanje, a ponudio je i jednog igrača koji mu je upao u oko, Realovog Brazilca Viniciusa Juniora, u kojem vidi nešto od sebe dok ga gleda na terenu.

Borak.info