Pucano na avion Croatia Airlinesa na letu iz Zagreba za BiH? Istraga je u tijeku

Na zrakoplovu Croatia Airlinesa koji je u srijedu navečer sletio u Sarajevo uočeno je oštećenje koje je moglo nastati pucnjem iz vatrenoga oružja, priopćeno je u četvrtak iz državnog Tužiteljstva BiH. Incident je priopćenjem potvrdila i Croatia Airlines.

Prigodom redovitog pregleda zrakoplova na pisti sarajevske zračne luke na trupu letjelice uočeno je oštećenje nakon čega je odmah naložena istraga.

Priopćenjem državnog Tužiteljstva BiH ne isključuje se mogućnost da je oštećenje naneseno “iz vatrenog oružja”.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva BiH zatražio je provođenje uviđaja uz nazočnost pripadnika Uprave za civilno zrakoplovstvo BiH.

Iz Tužiteljstva BiH međutim navode kako oštećenje na trupu zrakoplova “nije ni na koji način ugrozilo sigurnost leta i putnika”.

Detaljnim pregledom utvrdit će se način oštećenja, kao i sigurnost zrakoplova za dalju zračnu plovidbu.

Nije poznato gdje je zrakoplov oštećen i kako je došlo do ovog incidenta.

Priopćenjem se oglasila i Croatia Airlines:

“Nakon slijetanja zrakoplova Croatia Airlinesa Dash 8-Q400 koji je na redovnoj liniji Zagreb – Sarajevo jučer navečer poletio iz Zagreba te sletio u Sarajevo u 22.50 sati, na trupu zrakoplova uočena su oštećenja te se, sukladno uobičajenim procedurama nacionalnog avioprijevoznika, odmah pristupilo potrebnim koracima”, priopćeno je iz CA.

“Trenutno je u tijeku policijski uviđaj koji ima za cilj utvrditi potrebne detalje vezane uz uzrok oštećenja, a o čemu ćemo, po njegovom završetku obavijestiti javnost”, dodaje se u priopćenju.

“Sigurnost putnika i posade ni u jednom trenutku nije bila ugrožena, dok se nacionalni avioprijevoznik i u ovoj situaciji vodio najvišim standardima sigurnosti”, ustvrili su iz CA.

“Oštećeni zrakoplov trenutno se nalazi u Zračnoj luci Sarajevo, a svi putnici sa sinoćnjeg leta bit će preusmjereni drugim avionom na sljedeći let na liniji Sarajevo – Zagreb”, stoji u priopćenju Croatia Airlinesa. 

Borak.info