Završila osmina finala kupa TLRŠB: Filip Grbešić i Ivan Zeljko izbacili favorite!

U lipnju su igrani mečevi osmine finala kupa TLRŠB, kako u glavnom, tako i u utješnom turniru. U glavnom turniru su samo 2 meča otišla u odlulujući set, tie break do 10. U derbiju Čolaka, 6. nositelj Tomislav bio je uspješniji od 9. nositelja Josipa rezultatom 6-2 6-7 10-7. U odlučujućem tie breaku Josip je ispustio prednost od 6-2! Drugi meč koji je otišao u odlučujući tie break bio je između trenutno vodećeg igrača u 1. ligi, 8. nositelja Borisa Skoke i ugodnog iznenađenja lige ove godine, 18. nositelja Filipa Grbešića. Meč je bio pun preokreta, u prvom setu Grbešić ispušta vodstvo 5-2 i gubi set rezultatom 7-5. Nakon preokreta Skoko je u drugom setu poveo 4-1 i činilo se da je to to, ali sad Grbešić čini preokret i osvaja drugi set rezultatom 6-4. U odlučujućem tie breaku Grbešić pobjeđuje 10-3. Vrijedi još istaknuti da je 14. nositelj Ivan Zeljko u napetom meču rezultatom 7-5 6-4 pobijedio 3. nositelja Ivana Čolaka jr.


Parovi četvrftinala su:
Ivan Čolak Cika [1] – Branimir Mikulić [5]
Ivan Zeljko [14] – Filip Grbešić [18]
Tomislav Čolak [6] – Ante Čamber [4]
Marko Čolak [WC] – Nikola Čolak [2]
Posebno će bit zanimljivo vidjeti kako će se 13-godišnji Marko snaći protiv jednog od 2 najbolja rekreativca u Širokom Brijegu, Nikole Čolaka, te kako će proći dvoboj prošlogodišnjeg pobjednika lige Cike i trenutnog broja 1 Mikulića.

U utješnom dijelu turnira najneizvjesniji meč je bio između Ivana Lasića Tule i Denisa Grbešića. Pobjednik je na kraju bio Tula rezultatom 5-7 6-4 10-7. Pored njih u odlučujući tie break otišli su i Tomo Ćosić i Jure Škrobo, gdje je uspješniji bio Ćosić rezultatom 6-4 4-6 10-2.
Parovi četvrftinala su:
Franjo Sesar – Vlado Marić
Tomo Ćosić – Ivan Lasić Muza
David Galić – Marijan Đolo
Ivan Lasić Tula – Jozo Marić

Borak.info