Plenković posjetio čapljinsku Lastu

Hrvatski premijer Andrej Plenković posjetio je u ponedjeljak tvornicu vafla i keksa Lasta u Čapljini.

Plenković se sastao s grudskim poduzetnikom Petrom Ćurlukom, inače vlasnikom Laste i Violete, a na sastanku je bio i gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić.

Razlog posjeta je činjenica da će Lasta od kolovoza početi izvoziti svoje proizvode na tržište Europske unije.

Plenković je istaknuo kako je izvoziti na tržište EU veliki uspjeh te kako to samo po sebi govori o kvaliteti proizvoda, ali i radu ove tvornice. Naveo je i kako ovakvi projekti puno znače za gospodarstvo u lokanoj sredini.

Rad Laste smo unaprijedili i sada ćemo proširiti tržište. Lasta je u Sloveniji bila broj 1, tako da na to tržište krećemo od 1. rujna, a na tržište Hrvatske od 15. rujna, rekao je novinarima Petar Ćorluka.

Ne boje se, kaže, ni moguće energetske krize.

Naše peći peku na struju koju sami proizvodimo iz naših solarnih panela. U Europi je velika neizvjesnost po pitanju struje, posebno u našoj branši, jer 98 % peći je na plin, dok smo se mi orijentirali na struju, a uz to i solare, tako da budemo neovisni s energentima, dodao je Ćorluka.

Čapljinski gradonačelnik Smiljan Vidić zahvalio je premijeru Plenkoviću na posjeti.

Ova Vlada, a i prethodne Vlade, uvelike su nam pomogli i pomažu s mnogobrojnim projektima, na čemu smo zahvalni. I ne samo premijeru Plenkoviću i ovoj Vladi, nego i svim prethodnim Vladama, koje su zaista učinile dosta za nas, kako za Čapljinu, tako i za ostale lokalne sredine u Čapljini, rekao je Vidić.

Borak.info