Policija pronašla plantaže droge vrijedne pola milijuna KM

Na širem području Brčko distrikta danas je provedena međunarodna akcija kodnog naziva “Korov”, u kojoj su pronađene plantaže indijske konoplje. Kako je zvanično potvrđeno, dvije osobe su uhićene.

Policija Brčko distrikta na osnovu kontinuiranih planskih aktivnosti i operativnih saznanja na sprječavanju i suzbijanju organiziranog kriminala i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, danas je provela međunarodnu akciju kodnog naziva “Korov”.

“Akcija je realizirana na području mjesta Gornja Skakava, gdje su na tri lokacije pronađene plantaže opojne droge sa ukupno 302 stabljike indijske konoplje, zatim kompletna oprema za uzgoj i drugi predmeti važni za krivični postupak. Na izvršenju krivičnog djela zatečene su dvije osobe inicijala K.P. i K.K. koji su lišeni slobode i nad njima se provodi dalja kriminalistička obrada”, naveli su iz brčanske policije.

Pod nadzorom Tužiteljstva Brčko distrikta obavljen je očevid te su izvršeni pretresi dvije osobe, kuće i pomoćnih objekata na području Gornje Skakave, a od MUP-ova Republike Hrvatske i Republike Austrije zatraženo je vršenje pretresa na teritoriju ovih država.

Tržišna vrijednost zaplijenjene opojne droge procjenjuje se na iznos od oko 500 tisuća konvertibilnih maraka. – prenosi Večernji.b

Borak.info