GOTOVO JE S KLEČANJEM: Englezi javljaju da odustaju od procedure

Mg Monaco di Baviera Germania 02/07/2021 – Euro 2020 / Belgio-Italia / foto Matteo Gribaudi/Image nella foto: Black Lives Metter PUBLICATIONxNOTxINxITA

Klečanje uoči početka susreta postala je uobičajena procedura unazad dvije godine na nogometnim terenima. Mnogi nogometaši su rekli da je to nepotrebno, a čini se da to sad misle i klubovi.

Svih 20 klubova došlo je na sastanak o kojem se razgovaralo i o klečanju. Odluka još nije službena, ali engleski mediji prenose da su odlučili da neće više biti klečanja.

Cijela procedura klečanja krenula je u sezoni  2020/21 nakon BLM pokreta. Klubovi su od tada klečali na svim utakmicama, a sada su odlučili klečati samo na odabranima.

Zaha prvi protiv klečanja

Klečanje je u potpunosti odbio novi član elitnog društva, Bournemouth. Još u ožujku 2021. nezadovoljstvo klečanjem izazvao je kapetan Palacea, Wilfried Zaha:

‘Nema ispravne ili pogrešne odluke, ali za mene osobno klečanje je postalo rutinski dio prije početka utakmica i postalo je nevažno klečimo li ili stojimo kad opet dobivamo uvrede. Kao društvo, trebamo se više educirati u školama i kompanije koje se bave društvenim mrežama trebaju poduzeti snažnije poteze prema onima koji vrijeđaju.’

Borak.info